“ŞÖNİM”

Şafak DELİÇAKAR2017-08-12 09:18:21

ŞÖNİM, açılımı Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 81 ilde yol haritasını tamamlayarak uygulamaya sokacağı bir proje bu. Yıllardır beklediğimiz ve beklenen bir proje olduğu için umutlarımızı yeşerten başta Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve hükümetine teşekkür etmekte boynumuzun borcu oldu.

ŞÖNİM’de neler yapılacak ve nasıl bir proje olacak? diye soracak olursanız, ŞÖNİM kadınların ve genç kızlarımızın uğradıkları şiddet, taciz ve tecavüz olaylarında ki vakalarda hastanelerde uygulamaya konulacak olan Kadın İzleme Merkezi (KİM)’nde şiddet ve tecavüz mağdurlarının ihtiyaç talepleri dikkate alınacak ve hazırlanan raporlar sayesinde psiko-sosyal destek hizmeti sunulacak.

Bakan Kaya’dan, bir sevindirici haberde Çocuk İzleme Merkezlerinin (ÇİM) yine 81 ilde hayata geçirileceği müjdesi oldu. Böylece toplum genelinde çocuklarımızdan tutun genç kızlarımız, kadınlarımız ve özellikle şiddet konusunda bunlarla birlikte yaşlılarımızda psiko-sosyal destek hizmeti alma fırsatı bulmuş olacak.

İlimiz Ordu’da bu vakaların son yıllarda tırmanışa geçmesi, endişelerimizi ve tedirginliğimizi hayli artırmıştı. Evet proje henüz çok yeni, kapsamını içeriğini tam net olarak şimdilik pek göremiyoruz ama aldığımız duyumlara göre çok faydalı bir adım atıldığı yönünde ki ifadeler şimdilik yüreğimize biraz su serpmesine neden oldu.

Bunun yanı sıra suça teşvik edilen çocuklarda da artış gözlenen Ordu’da, Çocuk İzleme Merkezinin (ÇİM)’ de kurulacak olması umutların yeşermesine neden oldu.

Bu sayede çocuklarımızın, alanlarında uzman ve konularına hakim olan ekiplerin ellerine teslim edilerek güvence altına alınması da önemli bir adımdır. Bu projede emeği ve katkısı geçen herkese toplum adına teşekkür ediyorum.

 

 

Anasayfa