ÖĞRETMENİM ÖĞRETMENİM…

Şafak DELİÇAKAR2017-08-13 13:03:51

Bu sevinç çığlıkları, bu heyecan, bu coşku, Doğu ve Güneydoğu’dan ilimize fındık toplamak için gelen mevsimlik işçi ailelerinin çocuklarına ait.

Mevsimlik tarım işçileri için Altınordu ilçemizin Uzunisa Mahallesinde kurulan konaklama yerleşkesinde A’dan Z’ye her şey düşünülmüş. Eğitimden sağlığa, sosyal aktivitelerden spora varıncaya kadar hemen her şey yerleşkede mevcut.

Vali Seddar Yavuz’un bu yerleşkeyi ziyaretinde en çok dikkatimi çeken şey ise çocukların gözlerinde parlayan yıldızlardı. Hepinizin yakından görmesini ve izlemenizi inanın yürekten tavsiye ediyorum.

Vali Yavuz, girdiği eğitim odalarında ‘Merhaba çocuklar, nasılsınız? Ben Ordu Valisiyim’ dese de iş hediye dağıtımına gelince çocuklar hep bir ağızdan ‘Öğretmenim öğretmenim bana da bana da’ diyerek Vali Yavuz’a sarılmaları müthiş bir görsellik oluşturdu. Vali kelimesinin ne anlama dahi geldiğini bilmeyen çocuklar, Valiyi bir anda öğretmen yapıp çıktılar.

Çocukların heyecanı bununla da kalmadı. Kameraları ve fotoğraf makinelerini karşılarında görünce dil çıkarmalar, nanik yapmalar el figürleri ile kalp şekli yapmalar beni çok duygulandırdı. Çünkü eskiye nazaran hiç bu kadar yakın olamamıştık birbirimize. Et ve tırnak olduğumuzun hissini almak, benim için ayrı bir haz oluşturdu.

Hatta bir kaçı ile sohbet bile edebildim. Dicle öğretmen olacak. Mustafa, polis olacak. Kemal, mühendis olacak. Hazal, hemşire olacak. Olacaklar tabi ben hepsine yürekten inanıyorum. Çünkü onlar değil mi ki geleceğimizin teminatı, onlar değil mi bu vatanın emanetçileri.

Ordu sen bu alkışı hak ettin. İşte öğretmenlikte budur, eğitmenlikte budur. Kim ne derse desin, bu çocukların her biri ileri de kendilerine seçecekleri alanlarda ayrı ayrı örnek birer öğretmen olacaklardır.

 

Anasayfa