KUZEY IRAK REFERANDUMU

Mehmet Ziya Odabaş2017-09-13 10:47:50

Kuzey Irak'ta 25 Eylül tarihinde  apılması pilanlanan  bağımsızlık referandumu ülkemiz için tehdittir. Barzani özellikle ABD ve Avrupa Devletlerini arkasına alarak Kürtlere mesaj yollamaktadır. Yollanan bu mesajlar iyi okunmalıdır. İran direnç göstererek  bu oyuna gelmeyeceklerini ilan etmiştir. Ancak Türk dışişleri Türkiyede başka Irak ta başka konuşmaktadır. Bu durum zavallılığın yanında, ülke içi barışı zora düşürmek anlamınada gelmektedir. 

Irakda bağımsızlık referandumu olursa ne olur demeyin. 

Bu durumun iki önemli sonucu vardır.

1. Ülkemizdeki Kürt vatandaşları alevlenerek, bağımsızlık hayallerini canlandırmak ve gerçekleştirmek için zaman gözetleyecekler ve  Kuzey Irak Devletine tam destek vereceklerdir. Referandumun ülkemizdede olması için, konuyu uluslar arasına taşıyabilecekleridir ki, bu rüzgarın önünde kimse duramaz.

2.Ülkemiz kürtler arasında çıkabilecek  kıvılcım ile bir iç savaşa sürüklenecektir. Milyonlarca insan kırılacak ve ülkemiz muhtemel bir kuşatma ile karşı karşıya kalacaktır.

ABD nin PKK, PYD ve YPG ye ağır silah ve araçların vermesinin ardında yatan gerçekte budur. Muhtemel bir iç savaşta ABD ve Avrupa ülkeleri destekli  bir kuşatma ile karşı karşıya kalabiliriz. Aslını araranız Cumhurbaşkanı geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu bir konuşmada bu durumun ip uçlarını vermişti. RTE nin kefen giymeye hazırmısınız demesi 1071 Mazgirt zaferini anma günün de halkı dikkatli olmaya davet etmesi, önemli bir uyarıdır.

 

IKBY Başkanı Barzani, komşu ülkelerin tavsiye ve telkinlerine, Batı’dan, özellikle ABD’den gelen “şimdi zamanı değil” uyarılarına rağmen geri adım atmıyor. Atmıyor çünkü ABD, iki yüzlülüğünü bura da da göstermektedir.

Dikkat edin cüce Barzani korkmadan savaş çığlıkları atmaktadır. Kendine ve Kürt Halkına güven duyduğunu her fırsatta açıklamaktadır. Bu çığırtkanlık Irak'a da zarar getircektir.

Yapılması pilanlanan bağımsızlık referandumun da 

Karar evet çıkarsa, Türki ye petrol ve enerji yatırımların da da zarar görebilecektir.

Bizim yöneticilerimiz bu cüce adamın sırtını sıvazlamaya devam etsinler ama sakın ha oyuna gelmeyelim.

 

Anasayfa