İKİ AYYAŞ’DAN!!!

Erol KARAER2017-11-05 11:47:33

Fazla yoruma gerek yok. İki Ayyaş’tan nereye geliyoruz. Gazeteler, TV kanalları siyasiler Atatürk’e bu yıl övgü yağdırmaktan bıkmadılar. Vallahi eski ve halen Atatürkçü olan ben bıktım!

Neyse si yandaş gazetenin yazarının tespitleri ile baş başa bırakıyorum.

xxx

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yıl dönümü kutlamalarının ilk adresi Anıtkabir’di. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesaja, “Aziz Atatürk” diye başladı ve devamında şöyle yazdı:

“İstiklal harbimizi zaferle taçlandıran Cumhuriyetimize hayat veren ruh hamdolsun tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş bu ruh ve iradenin tüm ülke sathında tecessüm etmiş halidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’nin kurmay kadrosunun bir süredir “Atatürk” adını vurgulaması dikkat çekti. Bu değişikliğin sırrı ise bugünkü Sabah gazetesinde irdelendi.

AKP’nin medyadaki seslerinden Sabah yazarı Mahmut Övür, “Atatürk ve toplumsal uzlaşma” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Sözkonusu yazıda; Erdoğan’ın "Yüzde 50 artı 1'i almak için artık toplumun yüzde yüzünü kucaklamalıyız" mesajını hatırlatan Sabah yazarı, “Atatürk” vurgusunun bunun yansıması olduğunu dile getirdi. 

 

Anasayfa