BİR KOL KOLA GİRMEDİĞİMİZ KALIYOR…

Şafak DELİÇAKAR2018-04-01 15:29:12

Kaç defa yazdık, kaç defa söyledik hatırlamıyorum. Bildiğiniz gibi Ordu’da hem Büyükşehir Belediyesi hem de Altınordu Belediyesi üst yapı çalışmalarına bu sene hız verdi. Geçen yıl alt yapıyla start verilen çalışmalara bu yılda üst yapı çalışmaları damgasını vuruyor.

Hal böyle iken, kaldırım çalışmalarına da yoğunluk verilince tabi insanlarda hem kaldırımlarda hemde cadde ve sokaklarda adım atmakta güçlük çekiyor ve zorlanıyorlar. Yürüme adabı da böylece kontrolden çıkmış oluyor.

İyi niyetli, kazara oluşan çarpmalara, toslaşmalara bir diyeceğim yok ama buradan bir kez daha uyarmak durumundayım. Bugünlerde sanki kaldırım magandalarına gün doğmuş gibi bir durum var ortada.

Bilerek toslamalar, bilerek çarpmalar, dönüp ardına bakmadan özür bile dilemeden boy gösteren bu kaldırım magandalarına nasıl bir çare bulunur bilemiyorum ama bir çözüm de bulunmalı diye düşünüyorum. Çünkü adamların bir kolumuza girmedikleri kalıyor.

Şu anda aklıma gelen tek çözüm ise bu çalışmalar bitinceye kadar resmi ve sivil polislerin sık aralıklarla kalabalık yerlerde kendilerini daha fazla göstermeleri olmalı. Yaya olarak görev alacak olan bu güvenlik güçlerimize de motorize ekiplerimiz destek vermeli ki, kaçacak delikleri bile kalmasın.

Yoksa yakın bir zamanda aldıkları cesaretle kolumuza girerlerse de hiç şaşırmayın o zaman. Bu pişkinliğe, bu aymazlığa artık bir son verilmesi lazım. Yürüme adabımız gitti gidiyor beyler, haberiniz olsun…

 


Anasayfa