DİN DE REFORM OLUR MU?

Mehmet Ziya Odabaş2018-04-02 10:37:15

Son günlerin tartışma konusu, dinde reform olur mu? Bu tartışmayı ben gereksiz buluyorum, hatta tartışılmasını bile günah olarak sayıyorum.  Benim bu tartışmayı günah saymam bir hiç olarak görüle bilir. Ancak kainatı yaratan yarabbim Kuran'ın ipine sarılın diyor.  Bize yol gösteren Kuran da şilt koşulmasını yasaklamış ve gereksiz haykırış ve yorumları, ilaveleri yasaklamıştır.

Allah birdir ve ondan başka tanrı yoktur. Onun varlığına, birliğine  dirliğine inananlar, elçisi ile gönderdiği kitabına inanmak mecburiyetindedir. Dünyanın sırlarının tek tek kayıt edildiği Kuranı kerim de eksik bir husus yoktur.

Güzel ahlak,

Namuslu olmak,

Günah olan meseleler,

Mükafatlar,

Zina ve erkek kadın ilişkileri,

Haram olan unsurlar,

Ve daha niceleri kitabımızda ayrıntıları ile yazılmıştır. 

Allah'ın emrine farz denir. Bizler bu farzları yapmakla mükellefiz. Hiçbir varlık Allah'tan daha büyük ve yol gösteren olmadığına göre, onun emirlerinde eksiklik var, bu konuyu başka türlü çözelim deme hakkı yoktur. Öğreneceğimiz tüm detaylar Kuranda olmasına rağmen, biz kaynağından değil de, bir takım İslam alimi geçinen  şarlatanlardan öğrenmeyi yeğlemekteyiz. Hal böyleyken de kendi elimizle yüce dinimizi yozlaştırmak tayız.

Din de reform olamaz. Müslüman aleminin inen kitabı anlayarak okuma oranı ne yazık ki  yüzde 5 bile değildir.  O nedenle abuk, sabukluklara inanıyor ve her türlü pisliğe alet oluyoruz.

Allah'ın ilk emri oku olmasına rağmen, bizim okuma sevdasından uzak kalmamız.  Din üzerinden RANT VE KAN elde edenlerin işine gelmektedir.

Bu arada İsrail Devletinin  şeytani fikirlerine de alet olmamak gerekir.  İsrail tüm Müslümanlara Messenger ile bir ayet gönderiyor. Bu ayeti on arkadaşına gönder  ve dileğin gerçekleşsin diyor. Bazı insanlarımız bu olaya alet oluyor ve gönderiyor ve tuttuğu dilek gerçekleşmiyor. İş te bu yolla dini inançlarımız zayıflıyor. ABD ve Özellikle  İsrail İslam dininin yayılması engellemek için sahte ulemalara ve din alimlerine görev vermiştir. Bunlarda  bazı çirkin örnekler yaratarak hem Allah'ın  emirlerine karşı gelmekte, hem de şilt koşmaktadırlar. Olan okumaktan aciz Müslümanlardır. Ateistlik ülkemizde hızla yayılmasının da en önemli sebebi budur.

Tabi bir diğer  siyasi figürlerin dinimizi hunharca çıkarlarına alet etmelerini de göz ardı edemeyiz. 

 

Anasayfa