CHP’YE İYİ SAADETLER

Şafak DELİÇAKAR2018-04-25 10:11:12

Kemal Kılıçdaroğlu, nam-ı diğer Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı. Siyasi kariyeri boyunca, bana göre demokrasi adına tarihe geçecek attığı tek adım oldu. 15 vekili İYİ Partiye transfer etmekle. Bu kararı ayakta alkışlayanlardan biri de ben oldum.

Türk siyasetinin tekelleşmeden kurtulması, Yasama, Yürütme, Yargı erkinin nefes alabilmesi, hukuk düzeninin demokratik teammüllerde işlemesi adına doğru bir adım oldu bence. Türkiye’nin saadete, huzura ve refaha çıkması, başının sağ, salim, selamet olması için doğru bir adım attı Kılıçdaroğlu.

Şimdi asıl iş ise İYİ Parti ve Saadet Partisine düşüyor. Demokrasi adına altı oktan uzatılan bu eli iyi değerlendirmek ve süreci de bir o kadar doğru kullanmak lazım. İş Ankara’da Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nda bitecek. Bu adımı iyi okumak ve istikrarı sağlam tesis etmek gerekiyor. Yani aynı dilden konuşmak, aynı yoldan yürümek lazım. Bu birlik bir daha kolay kolay siyaset adına temin edilemez. Onun için millet adına aynı dilden konuşmak gerekir diye dedim.

Milletin yolu bir ise, konuşulan dilin ve atılan adımlarında bir olması inancındayım. Bunu başarabilecek güç hem Akşener’de hem de Karamollaoğlu’nda var zaten. Var ise engel ne peki diye sorabilirsiniz. Şu an engel değilde ben buna beklenti demeyi daha uygun buluyorum. Çünkü üç partinin lideri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tek başlarına al aşağı edecek yani tahtan indirecek güçte değiller.

Bunun için üç partinin tabanınında özümseyeceği ve gönül rahatlığı ile siyasi görüşü ne olursa olsun ben bu adaya oyumu vererim diyeceği bir isim bulmak lazım. İşte şimdi bütün mesele burada. Bunun için çok iyi bir kritik yapmak lazım. Ortak akıl ile ortaya çıkacak bir aday işte o zaman Erdoğan’ı biraz zorlar. Hatta geçebilir de.

İYİ Parti Saadet’i de koluna takıp barajı geçerse, baraj altı kalmazsa mecliste de bütün dengeler değişir. CHP’nin şimdi HDP’yi dışarıdan desteklemesi yönünde telkinleri var. HDP baraj altı kalacağını hissettiği zaman oylarını kime verir az çok tahmin edebiliyoruz. 6.5 Milyon bir seçmeni olan HDP’nin baraj kaygısı taşımıyacağı hissi halinde ancak ikinci tura kalındığında CHP’nin ittifak adayına detek verebileceği de şimdiden aşikar.

Durum ne olursa olsun, göstergeler neyi gösterirse göstersin. Temennim kazanan Türk Milleti, Türk Siyaseti, Türk Demokrasisi olsun diyerek CHP’ye İYİ Saadetler diliyorum.

Anasayfa