AKŞENER, ÖNCE RÜŞTÜNÜ ISPAT EDECEK

Şafak DELİÇAKAR2018-04-26 11:14:04

İYİ Parti Ordu’da rüştünü ispat etti mi desek bence etti. Neden mi? 550 kişilik salona Bin 350 kişi gönüllü birden geliyorsa bu rüştünü ispat etmiş demektir. Bin 350 takamını nereden verdin peki diye soracak olursanız, onu da hemen şu şekilde izah edeyim. Yemek ve konuşmalar sonrası mutfak şefine sorduğum soru şu idi. Şefim kaç kişilik servis açtınız? Sorusuna, abi Bin 350 kişilik servis açtım. Yanıtı oldu.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut ve Altınordu İlçe Başkanı Şenol Pazar’ın zaferiydi bu aslında. Mesudiye’den Gülyalı’ya, Aybastı’dan Fatsa’ya, Akkuş’tan Ünye’ye 19 ilçenin tamamında bu kadar kısır bir döngünde teşkilatlanmak, birlik ve beraberlik halkalarını bu denli pekiştirmek her babayiğidin harcı değilmiş demek ki.

Salonda iğne atsanız yere düşmüyor, bahçede muazzam bir kalabalık, herkes omuz omuza kimi Meral anne, kimi Meral Abla, kimi Meral kızım, kimi Meral gelin, bu işi başaracak başaracak başaracak diye diye tek yürek olmanın örnek bir tablosunu ortaya koydular önceki gün akşam Ordu’da.

Başkanlık yarışında peki Akşener’inkendisinin ittifak içerisindeaday olmasının ısrarı ne? Şimdi bunu soruyorlar. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de adının sıkca telafüz edildiği günlerde, hayır kardeşim bende adayım demesinde ki ısrar ne olabilir acaba? Şimdi siyasi kulisler bununla ve CHP’nin belirleyeceği adayla çalkalanıyor. Ben yazıyı kaleme alırken, SP’li Temel Karamollaoğlu ile Abdullah Gül’ün görüşmesi de sürüyordu.

Bana göre, Akşener’in ısrarı kurdu partide kendi tabanına karşı verdiği sözü tutmak ve özellikle başta MHP olmak üzere İktidar partisine de 24 Haziran’da bak gördün mü kardeşim işte ben buyum rüştünü ıspatlamış bir şekilde çıkışta bulunmak.

Seçmenden ve tabanından beklediği desteği gördüğü takdirde 2. Turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı tek aday Akşener kalırsa, o zaman bütün muhalefet kanadı Akşener’i destekleyecek. Akşener, 2. Turda üçüncü isim olursa, ki bu da fena bir sonuç olmaz, o zaman Akşener, ve ekibi CHP’nin adayına destek verecektir.

Yani her halükarda Akşener, rüştünü ıspat etmeden bu davadan geri dönmeyecek. Şimdi Ordu’da rüştünü kanıtlayan İYİ Parti bakalım 24 Haziran’da ülke genelinde de Akşener ile birlikte ıspatlayabilecek mi? Burada en büyük görev de tabiki İYİ Partili sandık müşahitleri ve seçmenine düşüyor. Oylarına sahip çıkabildikleri sürece, İYİ Parti Akşener ile rüştünü ıspat eder düşünüyorum.

Anasayfa