BOY ÖLÇÜSÜ…

Şafak DELİÇAKAR2018-05-11 09:24:53

Türkiye, 24 Haziran’da yapılacak olan Cunhurbaşkanlığı ve 27. Dönem  Milletvekili seçimlerinde Başkanlık yarışında 6 aday üzerinde tercihini kullanacak. Bildiğiniz gibi mecliste grubu bulunan AK Parti-CHP ve HDP adaylarını açıkladı. AK Partiden mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’den Muharrem İnce ve HDP’den Selahattin Demirtaş sahneye çıktı.

Mecliste grubu bulunmayan Saadet Partisi (SP), İYİ Parti ve Vatan Partisi’de 4-9 Mayıstarihleri arasında imza kampanyası sürecinde 100 bin imza sınırını aşarak başkan adaylarını ard arda açıklamış oldu. Buna göre Saadet Partisi’nden genel başkan Temel Karamollaoğlu, İyi Parti’den Meral Akşener ve Vatan Partisi’nden de Doğu Perinçek bu kulvara giren isimler oldu.

Şimdi kamuoyunda konuşulan iki şey var. Başkanlık seçimleri ikinci tura kalır mı? Kalmaz mı? İkinci tura kalırsa ne olur? Kalmazsa ne olur?’un tartışmaları yaşanıyor. İkinci konu ise acaba siyasi partilerde milletvekili tercihlerinde ilk altı sırayı kim alır? İlk üçe hangi isimler yazılır? İşte merak edilen konular ana hatlarıyla bunlar.

Şimdi gelelim ana meseleye, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, ta başından beri ben çıktığım bu yolda tek başıma adayım dedi ve öylede yaptı. Şimdi Millet İttifakı içerisinde şansı ne olur? Sorusunun cevabını da birlikte göreceğiz. SP’den Temel Karamollaoğlu’nun hedefi ise ikinci tura kalmak gibi gözüküyor. Her iki ittifakta da kendisine yer bulamayan Vatan Partili Doğu Perinçeğin alacağı oy da şimdiden çok merak ediliyor.

Başkanlık seçiminin favori isimleri Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce’nin performansları da büyük bir titizlikle kamuoyunda izlenmekte. Yapacakları en ufak bir hata, bir planlama, kendi kaderlerini tayin edecek. Yani bu seçimde hiçbir adayın hata yapma lüksü yok. Seçim ikinci tura kalır veya kalmaz. Bana göre bu seçimlerde bütün partiler, bir parçada olsa boylarının ölçüsünü görmüş olacak.

Anasayfa