EN ERDEMLİ ŞEY İNSANIN KENDİSİNİ SORGULAMASIDIR..

Berkant DOĞAN2018-07-05 10:36:17

O kazandı bu kazandı. Şöyle oldu böyle oldu. Şu olsaydı bu olurdu bu olsaydı şu olurdu.
Milletin ağzı torba değilki büzesin.
Ordu siyasetini sorguluyorsan gerçekleri okuyacak öyle cevaplayacaksın..Yoksa boşu boşuna abesle iştigal edersin kendinle ve söylediklerinle..
Mesela yüzde 65 oy oranından yüzde 48 düşen AKP belediyesiyle kurumlarıyla sendikalarıyla seçmeniyle kendini sorgulamalıdır ve yeniden hatalarını kabul etmeli düzeltme yoluna gitmelidir..
Görüldüğü gibi ötekileştirmenin başkalaştırmanın Orduya ve ülkeye bir faydası yoktur. Aksine zararı vardır.
Mesela ekmelettinin adaylığında bile orduda yüzde 37 oy veren CHP bugün İncenin adaylığında 22 lere düşmüşse ve çıkardığı vekil bir başka partinin başarılı olamaması nedeniyle meclise gitmişse hem vekil hem örgüt hem başkan yardımcısı hemde seçmenleri CHP yi sorgulamalıdırlar.
İşin en ilginç yanı İnce rüzgarı estiği halde CHP nin Orduda oyları çok düşmüştür.Buda gösteriyorki CHP lilerin örgüt bazındaki isimleri İnceye oy vermemişlerdir.
Mesela belirli bir rüzgar estiren “iyi” parti Orduda en azından bir milletvekili çıkarma beklentisinden uzak bir seçim yaşadılar. 45 bin bandında kaldılar..Oysa beklenen rakam 60 bin ve üstüydü.İYİ Parti kendini sorgulamalı ve siyasi arenada var olmak güçlü olmak istiyorsa ameliyata şimdiden başlamalıdır.
MHP sürpriz yaptı. Kabul edelimki kimse beklemiyordu. Ancak AKP desteği ile mecliste söz sahibi oldular.Onlarda niye kendimiz değilde bir başkasının desteğiyle güç aldık diyerek kendini sorgu masasına yatırmalıdır.
İttifak içinde yer alan saadet partisini eleştirmeye yada övmeye gerek yok. Yanlış başladılar. Vizyonsuz başladılar. Yanlış devam ettiler ve hala yanlışları oynuyorlar..Saadet partisi kendilerini sorgulaması gereken partilerin en önünde geliyor ama sorgularlarmı hiç sanmıyorum. Bugün seçim olsa yine aynı isimleri ısıtıp ısıtıp servise sunarlar.
Sonuçta insanların kendilerini sorgulamaları en büyük erdemdir.Kendini sorgulamayan insanlar hem kendilerine hem sevdiklerine hemde ülkelerine kapanmaz tahribatlar yaparlar. Bu seçim Ordunun kendini sorgulama seçimidir..
Seçim sonuçları ne olursa olsun hepimize uğur getirsin..

Anasayfa