Bir öykü…

Erol KARAER2016-06-22 11:04:34

Sinan tam bir Aziz Nesin hayranı. Nesin’in kitaplarını okuyarak stres atıyor. Felsefe okur. Sakin, gösterişsiz ve alçakgönüllüdür. Ayrıca ’Grup Çığ’ hayranıdır. A.Gücü ve F.Bahçe taraftarıdır. Ama Türkiye’ye geldiğinde A.Gücü’nün maçlarını asla kaçırmaz. Sergen Yalçın gibi en büyük tutkusu at yarışı. Hatta Adana’da koşan bir tayı var. Gazi firması onun sponsorluğunu yapıyor. Sinan en çok göbek kilolarıyla ünlü, hayranları onu, ’İlk görüşte boksör diyemezsiniz ama o bir şampiyon’ diye savunuyor. Hep dizaltı şort giyer.

Marş çalınmayınca

Bir Türk’ün yabancı memleketlerde karşılaştığı tüm engelleri yaşayan Sinan’ın Almanya’da harcandığı, yanlış rakipler ve seçimler yüzünden başarılarının engellendiği iddiasını da son olarak hatırlatalım. O Almanya’da vatandaşlık almıştır ama İstiklal Marşı yanlış çalındığında ringe çıkmayacak kadar Türkiye’ye ve Türk bayrağına bağlıdır. Hatta onun maçlarına Amigo Birol bile gider ki, bu Sinan’ın ulusal bir fenomen olduğunun en açık göstergesidir.

 

………..

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, olimpiyat şampiyonu milli sporculardan, eski halterci Halil Mutlu ve eski güreşçi Mahmut Demir de saf tuttu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzonspor ve Ankaragücü kulüplerinin çelenk gönderdiği törenin ardından Sam'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

………

Kimden mi bahsediyorum:

Almanya'nın Frankfurt kentinde 1974 yılında doğan Sinan Şamil Sam, amatör boks yaptığı yıllarda oldukça başarılı bir performans sergileyerek, 9 kez Türkiye şampiyonluğu kazandı.

"Boğazın Boğası" lakaplı ünlü boksör, 17 Ekim 2002'de Polonyalı Przemysaw Saleta'yı 7. rauntta nakavt ederek Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Sinan Şamil bu başarısıyla, ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör oldu.

Kariyerinde çıktığı profesyonel 35 maçın 31'ini kazanan milli boksör, WBC kıtalararası ağır sıklet şampiyonluğu unvanını 2 kez elde etti.


Uzak değildi; Türkiye’nin göbeğinde idi. Tarih Eylül zaman 2015’di.

Torunu torbası ile ABD’ye uçarak saf tuttuğu ve 2 milyon liraya yakın masraf ile  dua okuduğu Boksör kadar olamadı.

                …

                Sen bilmesen de olur…

                Ey “bağzı “ Türk milleti.

Bilen biliyor ya, o yeter !

 

Anasayfa