KAPATAN KAPATANA!!!

Şafak DELİÇAKAR2019-01-27 13:34:56

Türkiye’nin dev şirketleri ya konkordato kararı alıyor yada iflas kararı almaya başladılar. 2018’in Ekim ayından bu yana ekonomik krizle mücadele de bu dev şirketlerin geldiği son durum budur işte. Bir bir, teker teker kapatan kapatana canım şirketler.

Konkordato tabi ki en çok bu şirketlerin işine geliyor. Çünkü bu sistem bir takım kılıf uydurma sistemidir. Akıllarınca hükümeti uyutma sistemi de denilebilir. Bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşmaya konkordato deniliyor.

Bu durumda alacaklılar sıraya girerek Asliye Ticaret Mahkemesinin vereceği kararla sıraya girerek 5 ay içerisinde alabildikleri kadar alabiliyorlar. Aslında bu sistem daha önceleri iyi niyetli borçlular için yapılan bir düzenlemeydi. Ama bugün baktığımızda konkordato ilan eden bu devasa şirketlerin ne kadar iyi niyetli oldukları da işte Allah’a kalmış bir durum.

Yine bu devasa şirketlerin içerisinde iflas kararı alan şirketler de var. İşte bu durum daha da vahim değil mi? İflasta biliyorsunuz tamamen kapatmak binlerce insanın aşsız ve işsiz kalması demektir. Ekonomik kriz bu devasa şirketlerin belini de büktüyse vay halimize ki hem de ne vay.

Öyle görünüyor ki, 2019 yılının yeni modası konkordato ilan etmek ve iflas kararı almak olacak. Yılın bu can yakan modasına şimdiden yoğun bir ilgi ve talebin olması beni kara kara düşündürüyor ama siz ne düşünüyorsunuz? Onu da size bırakıyorum. Ne diyelim kapatan kapatana, yeni modamız hayırlı olsun…

Anasayfa