ŞOK ŞOK ŞOK!

Şafak DELİÇAKAR2019-02-09 11:09:07

Uzun bir aranın ardından nihayet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ de Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, önceki gün CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu. CHP’nin içyapısının ne düşündüğünü bilmiyorum ama Ordu kamuoyunda büyük bir şok yaşandığını da açıklamanın ardından görmüş olduk.

Sokakta, çarşıda, pazarda hemen her yerde söylenen sözler şöyle başlıyor; “Şok şok şok, dostum duydun mu, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adıgüzel olmuş” diyerek koyu bir sohbete başlıyorlar. Çünkü yaklaşık üç aydır beklentiler başka yöndeydi. İttifak ağırlıklı bir aday beklenirken CHP son dakika sürpriz yaparak kendi adayı ile sahneye çıktı.

Şimdi merak edilen bir diğer konu ise, CHP’nin İYİ Parti ile Türkiye’nin çeşitli illerinde ittifak yaptığı biliniyor. Ancak Ordu’da her iki partinin de aday çıkarmadığı bazı ilçelerde İYİ Parti ile ittifak yapabilecekler mi? Yoksa Ordu ittifaktan çıkarılıp burada herkes kendi yoluna mı gidecek soruları ağır basıyor.

Dün, Mustafa Adıgüzel’de parti binasında yaptığı açıklamada ittifak hakkında hiçbir şey dememesi de ayrı bir dikkat çeken konu oldu. İYİ Parti kanadında da henüz yaşanan gelişmeler hakkında bir açıklama yapılmazken Orduluların şimdi gözü kulağı İYİ Parti ve Saadet Partisine çevrildi. Bu her iki partinin Büyükşehirde ittifak yapabileceği de aldığımız bilgiler arasında yer alıyor.

Eğer İYİ Parti ile Saadet Partisi bu noktada anlaşır da torbadan bir tavşan çıkarmayı başarabilirlerse o zaman Ordu’da şokun depremi yaşanır ki hem de ne yaşanır. Merak edilen ittifak adayı olması beklenen İdris Naim Şahin ile her iki partinin de hala dirsek temasında olduğu da şimdilik edinilen bilgiler arasında.

Son olarak ise şimdi kamuoyu CHP ile İYİ Parti neden acaba İdris Naim Şahin’de anlaşamadılar. İşte millet en büyük şoku da burada yaşıyor. Çünkü bu konu hakkında kimsenin ağzını bıçak dahi açmıyor. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bugünden itibaren Ordu, bir hafta sonra büyük bir şok daha yaşayacak. Haydi hayırlısı…

 

Anasayfa