SÖZÜM MECLİSTEN İÇERİ. KENDİMİ SALATALIK GİBİ HİSSEDİYORUM..

Berkant DOĞAN2019-04-09 10:35:13


Hatırlatalım.
Beş yıl önce Ordu büyükşehir yapıldı.
Ardından belediye başkanlığı seçimi yapıldı. AKP’nin adayı Enver Yılmaz CHP’nin adayı on yıldır belediye başkanlığı yapan Seyit Torundu. Seçim sonucu AKP’nin 20 belediyeyi almasıyla tamamlandı. 20-0 Türkiye’de örneği olmayan bir sonuçtu..
CHP dokuz meclis üyesi çıkarabildi. Bunun beş tanesi Büyükşehirde CHP’yi temsil edebildi.
Beş yıl boyunca CHP meclis üyelerinin ne kadar etkili olduğunu hepimiz gördük. Beş yıl boyunca Zaman zaman çıkışlar yaptılarsa da saman alevi gibi yanıp söndüler.
Çok ayrıntılara girmeyeceğim ama şunu söyleyebilirim CHP meclis üyeleri için bomboş geçen bir beş yıl oldu.
Gelelim 31 Mart seçimine. Aradan beş yıl geçmiş. Seyit torun başarısızlığa rağmen partinin genel başkanı olmuş. Hatta yerel seçimlerden sorumlu başkan yapılmış.
Büyük şehir belediye başkanı uzun bekleyişlerden sonra Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel olmuş. Altınordu belediye başkan adayı ise belediye tecrübesi olan şehir plancısı Birol Yılmaz. Tertemiz şaibesiz bir isim.
Seçimler sonuçlanıyor.
Bu defa 19--- 1.
Yani beş yılda kazanılan tek belediye Ordunun en küçük ilçelerinden biri olan Gülyalı ilçesi. Başkanı da 28 yaşındaki bizim Ulaş Tepe.
CHP bu defa 12 meclis üyesi çıkarmış. Ancak büyükşehirde CHP yi iki üye temsil edecek. Yani beş yılda fazlalaşması gerek üyelerin sayısı beşten ikiye düşmüş.
Meclis üyelerinin biri yaşlı bir abimiz. Ertuğrul Yüksel. Ağzı var dili yok. Orduda uzun yıllar oda başkanlığı yapan iyi bir insan.. Diğeri seyit Torunun yeğeni Sami Torun. Dönen dolapların peşine düşeceklerini zannetmiyorum. Konu mankeni olmaktan öte gidebileceklerini sanmıyorum..
İşte Orduda CHP’nin geldiği nokta..
Kimseye bir şey demiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin. Yazdıklarım meclisten içeri.
Bazen kendimizi salatalık gibi hissediyoruz. Hepsi bu.

Anasayfa