TURİZMMİŞ HA? BOYUNUZ DEVRİLSİN…

Şafak DELİÇAKAR2019-05-26 16:07:02

Yıllardır yazıyor ve söylüyorum. Bu Ordu’da turizm alanında faaliyet gösteren otel ve restaurantlardan bir halt olmaz diye. Neden yazıyor ve söylüyorum. Çünkü hizmet kapasiteleri sıfır. Müşteri memnuniyetleri sıfır. Servis kültürleri sıfır. Özellikle müşteri ile diyalogları da eksi bin beşyüz. Bu sıfırlık her ramazan da ve özel günlerde daha da öne çıkıyor.

Kurumlar iftar yemeği programları düzenliyor. Meşhur kelli felli 2-3 tane otelimiz var ya hani. 50 masanın 10 tanesi yemekten aç kalkıyor. 10 yıldır hep aynı sorun, aynı çile devam ediyor. İnsanlara su ile oruç açtırıp, 2 zeytinle eve gönderen bu oteller, sözde de 4-5 yıldız takmışlar yakalarına. Alın o yıldızları başınıza çalın.

Kardeşim 50 masada 300 kişiye hizmet veremiyorsanız kapatın gidin. Turizm anlayışınız ve kültürünüz o kadar sıfır ki, maalesef 10 yıldır da hep aynı tepkileri alıyorsunuz. Alsanız ne olacak ki, yüz olmadıktan sonra tepki neye yarar? Bu programların müdavim otelleri eksik hizmet vermelerine rağmen bir de kurumlardan tam hizmet vermiş gibi para alıyor.

Hak yiyor, hak gasp ediyor, kul hakkına giriyorlar. İşin birde bu tarafı var. Denetim yok, uygulama yok, ceza yok, haksızlığa mükafat da diz boyu. Alın size turizm. Turizmmiş ha? Boyunuz devrilsin. Siz böyle devam edin bakalım. Klavuzu karga olanın misali, o yüzden bu şehir turizmde bir arpa boyu yol alamıyor.

Beceremiyorsanız yapmayın kardeşim. Ne hakka girin, ne de hakkaniyetten olun. Tabela ile turizm işletmeciliği olunmuyor. Tabela ile gösteriş olmuyor. İşletmecilik müşteri memnuniyeti ve hizmet yeterliliği ile olunur. Size o turizm işletme belgelerini verenlere ne diyeyim. Diyeceğim o ki boyunuz devrilsin…

Anasayfa