BANKALAR GÖZLERİNİ EMEKLİ MAAŞLARINA DİKTİ!

Şafak DELİÇAKAR2019-08-19 07:31:17

Ordu’da dün çok enterasan bir tablo ortaya çıktı. Bazı devlet ve özel bankalar Cumartesi ve Pazar gününe denk gelen emekli maaşlarını hesaplara yatırmadı. Dün emekli maaşı alanların hesapları boş ve bankamatik önünde biriken emeklilerin ettikleri küfürler de havada uçuştu. 

Kurban Bayramı öncesinde de emeklilere verilen Bayram İkramiyelerini gününde ve dakikasında hesaplara geçmeyen bankalar, o gün de saat 15.00 den sonra ikramiyeleri hesaba yatırdı.

Dünde Ordu’da şube önü dahil bankamatiklerde emekli maaşlarını çekemeyen vatandaşlar, maaşlarını yatırmayan bankalara “PİŞKİN HIRSIZ” diyerek “Emeklilerin parasına kadar düştünüz öylemi!” sert bir şekilde tepki gösterdiler.

Oysa yaptığımız araştırmada devlet bir gün öncesinden parayı bankalara teslim ediyor. Buna rağmen maaş günü Cumartesiye gelenlerin maaşları Cuma gününden, Pazar gününe denk gelenlerin ise Cumartesi gününden hesaplara geçmesi gerekirken maalesef bazı bankalar emeklilerin paralarını gasp ederek hesaplara geçirmediler.

Bu hırsızlığın, bu gaspın hesabını kim soracak? Bilmiyorum ama emeklilere yapılan bu zulümde karşılıksız kalmamalı diye düşünüyorum. Özellikle Cumhuriyet Savcılarını bu hırsızlık durumuna karşı göreve davet ediyorum. En azından CİMER’e bildirip bu konuda bir tahkikat başlatabilirler.

Ben CİMER’e başvurumu yaptım. Onay kodum gelirse şikayette bulunacağım. İnşallah bir hesap soran çıkar. Hırsızlığın bu kadar pişkinliğine de pes artık…

Anasayfa