İYİ HALDE DEĞİLİZ VESSELAM..!

Şafak DELİÇAKAR2019-12-05 09:05:15

Yine can kayıpları, yine tacizlerden ve istismarlardan doğan insan hakları ihlalleri, yine adaletsizlik, haksızın haklı, suçsuzun suçlu gösterilme çabaları ve yine sahipsizlik, tükenmişliğe devam ve çaresizlik aldı başını gidiyor. Hem Ordu’da hem de ülke genelinde bir bir tükeniyoruz. Üstelik bu trajik vakalara karşı seyirci kalına kalına bir bir tükeniyoruz.

İyi halde değiliz vesselam..! dedik. Fazla geçmişe gitmeye gerek yok. Bu Ordu’da daha düne kadar sokak aydınlatma direklerine kertinenleri mi? Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden tecavüz edenleri mi? Tacizcileri, istismarcıları mı görmedik? Yine bu Ordu’da hayvanlara tecavüz edenleri mi görmedik? Kimyamız bozuldu. O yüzden dedik, iyi halde değiliz vesselam..!

Yitirdik aile adabını, yitirdik toplum ahlakını, yitirdik insan yetiştirme erdemliliğini, siyasette, hukukta, medyada kullanılan erkek egemen dil ve tavır, Ceren Özdemir’ in katili gibi canilere güven vermekte, yaptıklarından pişmanlık duymamalarını sağlamakta ve nice canilere örnek olmaktadır.

Diliyorum ki bu çevreler artık kadın cinayetlerini münferit olaylar gibi görmekten vazgeçer. Bu gibi tutum, hal ve tavırları asla kabul etmiyoruz etmeyeceğiz. Bir kısım cani bakış açısı darlığına düşmüş şahıslar bu vahim olay sonrasında şiddet eğilimli acımasız, vicdansız söylemlerde bulundu dün sosyla medya hesaplarında. Ordu Barosu’da bu konunun takipçisi olarak gereğini yapacağından hiç şüphem yok.

Bu klavye tiplemeleri birer katil olmaya yatkın ruh halindedir. En büyük mücadele suçu ve suçluyu öven bu zihniyettekilerle yapılmalıdır! TCK 215 te yer alan ‘ işlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’ Bu kanun maddesindeki düzenlemenin özellikle kadın cinayetlerinde en ağır şekilde arttırılması çağrısında bulunuyorum!

Çünkü iyi halde değiliz vesselam..! Çünkü yaşanılan bu elim olay karşısında suçu ve suçluyu pervasızca, vicdan yoksunu halde öven ve tespit ettiğimiz şahıslar hakkında duyarlı toplum bireyleri olarak suç duyurusunda bulunmalıyız.

Çünkü mücadelemiz dün yakalanan failin ve bunun gibilerin en ağır şekilde cezalandırılması ve mücadelemiz de kadını insanlıktan uzak bakış açısında yargılama cüreti gösterenlerin cezalandırılması için sürmelidir ki, bu bir bir tükenmelerin önüne de geçebilelim. Neme lazım dediğim gibi “İYİ HALDE DEĞİLİZ VESSELAM..!”

Anasayfa