TÖREN’E TEŞEKKÜR…

Şafak DELİÇAKAR2020-03-31 08:35:01

Geride bıraktığımız hafta sonuna damgasını vuran tek isim bana göre Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören oldu. Haber merkezinde otururken önüme gelen Kedi Evleri haberini görünce gerçekten çok duygulandım ve sebep olana da kaç kez dua ettim hatırlamıyorum.

Altınordu Belediyesi, Taşbaşı mahallesinde örnek olarak başlattığı Kedi Evleri projesiyle hem hayvan severlerden hem de kamuoyundan büyük takdir topladı. Ve bu çalışmayı diğer mahallelere de yayarak böylece şehir merkezinde ki sokak hayvanlarının yaşamlarını da emniyet altına almış olacak.

Ağzı olup dili olmayan evcil veya sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak, Allah katında da en büyük sevaplardan birisidir. Dinimiz de zaten emretmiştir. Cenabı Allah’ın yarattığı bütün canlı türlerine saygı duymak ve hoşgörü ile onlara bakmak hem sevap hem de büyük bir erdemliliktir.

Sevgili başkan Aşkın Tören’in de hayvan sever dostu olduğunu biliyorum. Bu çalışmadan ötürü de bende hem hayvan sever dostlar gibi hem de alkış tutan ve tebrik eden kamuoyu gibi kutluyor ve tebrik ediyorum.

Bu arada yaptığım bir araştırmada da bu çalışmanın bölgemizde de bir ilke imza attığını öğrenmiş bulunmaktayım. Hayvan barınaklarının yanı sıra bu tür minyatür çalışmalarında örnek bir belediyecilik anlayışından kaynaklandığını da unutmamak lazım değil mi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de hayvan barınakları konusunda ki hassasiyetini zaten yazmaya veya söylemeye gerek yok. Belediye Başkanlarımızın bu konuda ki duyarlılıklarını bir şans olarak görmeli ve yapılan bu tür çalışmalara da destek ve katkı sağlanmalı diye düşünüyorum. Sokak hayvanları adına sağol, varol, teşekkürler Tören…

Anasayfa