FINDIĞIN MASLAHATGÜZARLARI!

Şafak DELİÇAKAR2020-06-16 10:17:54

Başladılar yine dereyi görmeden paçaları sıvamaya. Şu sermaye yalcılarına ifrit olduğum kadar hiçbir şeye olmuyorum arkadaş. Üreticinin, emekçinin gözünün içine baka baka iki asırlık fındıkçılarmış gibi konuşuyorlar ya gel de çıldırma.

Birileri çıkmış rekolte 800 bin ton bekliyoruz. Yok efendim 700 bin tondan aşağı olmazmış. Fiyatı şu kadar olmalı, bu kadar olmalı diye beyanatların biri bin paraya dolaşıyor ortalıkta. İnsan kıt beyinli olsa bu kadar saftirik açıklamalarda bulunmaz.

Yemiyor beyler yemiyor… Bu üretici artık sizin palavralarınızı, safsatalarınızı aldatmaca beyanatlarınızı yemiyor. Anladınız mı? Hiç boşuna ne nefesinizi tüketin, ne de üç kuruşluk menfaat için kendinizi ifadelerinizle rezil, kepaze etmeyin.

Ben şu kıt aklımla 50 yıldır diyorum ki, gerçek fındık rekoltesinin tarihi 15 ila 20 Temmuz tarihleri arasındadır. Ve rakamları piyasalar değil, yetkili merciler verir desek de başladılar yine Mayıs sonundan Haziran başlarından rekolte ve fiyat tahmini yapmaya.

Şimdi bu maslahatgüzarlara soruyorum? Rekolte 800 bin ton diyorsun da fiyatı neden söylemiyorsun? Diğer maslahatgüzarlar da fiyat 25-28 TL olmalı diyorlar ya peki hangi rekolte ve hangi maliyete göre bu fiyatı dilinize doluyorsunuz?

Yapmayın, etmeyin Allah aşkına. Kuldan, üreticiden, emekçiden korkunuz yok tamam da, Allah’tan da mı korkunuz yok sizin. Varın gidin işinize. Milletin alın terinin üç kuruşuna üç ay önceden göz dikmek te neyinize. Allah, o gözünüzü çıkarır elinize verir Vallahi.

Bir yandan kul hakkına giriyor, bir yandan da kul hakkı yemeye de utanmıyorsunuz. Bari ürüne, emeğe, alın terine gölge etmeyin. Kime, kimlere hizmet ettiğiniz aşikar. Zira, artık bu üretici de cahil değil. Saftirik hiç değil. Bu millete sahip olan bir devlet bir de Odası var çok şükür. Ona göre aklınızı başınıza alın…

Anasayfa