SİCİL AFFI 3’DEN 9’A FARZ OLDU!

Şafak DELİÇAKAR2020-07-11 09:58:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat vermişti. Pandemi ile mücadelenin taa ilk haftalarında dedi ki, hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Vatandaşlarımızın durumu ne olursa olsun gerek bankalar gerek Vefa Sosyal Destek Grupları gerekse Sosyal Yardım Vakıfları aracılığı ile herkesin mağduriyeti giderilecek demişti.

Pandemi Sosyal Destek Kredileri kapsamında Halk ve Ziraat Bankalarına 10 Bin Lira’ya kadar kredi verilmesi talimatı da verildi. Ancak bu iki banka maalesef vatandaşa karşı iyi niyetli davranmadılar. Kendilerini sağlam kredilere dayandırarak mağdur durumda olan hiçbir vatandaşın imdadına koşmadılar.

Özellikle yasal takip borcundan dolayı ve bu yüzden sicil affı bekleyen vatandaşlar maalesef bu konuda büyük bir hüsrana uğradılar. Yasal takipte olan memur, işçi, emekli, esnaf hiç kimse bu kredilerden faydalanamadılar. Yani verilen sözler de, yapılan uygulamalarda yine fiyasko çıktı.

Efendim Mart ve Nisan aylarında Halk ve Ziraat Bankalarına başvuru yapan ihtiyaç sahibi yasal takipli memur, işçi, emekli ve esnafa bankalar bu ayın bu haftasında üzülerek söylüyorum kredi başvurunuz olumsuz sonuçlanmıştır diyerek mesaj gönderdiler. Günümüz Türkiye’sinde kredi başvuruları olumlu veya olumsuz anlık mesaj ile iletilirken neden bu insanlara 3-4 ay sonra olumsuz cevabı yolladınız.

İnsanlar her gün sizin sisteminize girerek başvurum ne oldu diye merak edip bakakalıyorlardı. Bir umut bekliyorlardı. 3-4 ay insanları bir bekleyiş içerisine koydunuz. Para fakiri olan bu halkı sonunda umut fakiri de yaptınız ya helal olsun size ve sizin sisteminize.

Buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Samimiyetinize sonsuz güveniyorum. Bu samimiyetten yola çıkarak gelin şu Merkez Bankasından yasal takipte 10-15 bin Liraya kadar borcu olan memur, işçi, emekli ve esnafa bir sicil affı çıkarın. Yoksa bu milletin yüzü asla gülmez. Sicil affı artık 3 den 9’a farz oldu.

Herkes maaşı oranında çekeceği kredi ile borçlarını kapatsın kendilerini temize çıkarsın. Bunun başka çözüm yolu da yok gibi. Dilerim bu çağrıma en kısa zamanda bir hassasiyet gösterirsiniz. Yoksa iflah olmayan bu arsız bankalar gibi vatandaşta bir daha iflah olmaz. Vatandaş şimdiden sıkıntısından makaraya sarmaya başladı bile, “Ah şu bankalar bankalar” diye benden söylemesi…

Bu arada evi olan, bankada parası bulunan, altında arabası ve hanesine birden fazla maaş girenlere başvuru halinde Bin Lira yardımda bulunan Vefa Sosyal Destek Gruplarını da tebrik ediyorum. Zira bu gruplar aynı zamanda asgari ücretin altında maaş alan ve başkaca hiçbir geliri olmayan vatandaşları da göz ardı etmeyi de çok güzel başarmışlardı.

 

Anasayfa