BU NASIL ZAM?

Şafak DELİÇAKAR2020-07-17 13:45:20

Temmuz ayında hepinizin bildiği gibi memur, işçi ve emekli maaşlarına yüzde 5.7 oranında zam yapılmıştı. Yani çorbaya bir tutam tuz serpilmişti. Ancak emekliye öyle bir ali cengiz oyunu yapılmış ki, anlayana aşk olsun.

Efendim anlaşılsın diye ben kendimden örnek vereceğim. İşin içerisinden bakalım kim çıkabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pandemi sürecinde destek amaçlı en düşük emekli maaşı Bin 500 Lira olacak demeden önce ben Bin 460 Lira emekli maaşı alıyordum. Cumhurbaşkanının talimatı ile Bin 500 Lira alıverdim.

Şimdi gelelim saadete. Bana yapılan zam Bin 500 Lira üzerinden mi yapılmalı? Yoksa Bin 460 Lira üzerinden mi? Geçerli olan son aldığım maaş üzerinden yani Bin 500 Liranın üzerine yüzde 5.7 artış konulması gerekmiyor mu? Bu zamla birlikte maaşım Bin 585 Lira olması gerekmiyor mu?

Ancak gelin görün ki Pandemi süresinde verdikleri 40 Liralık farkı maaş olarak yansıtmamışlar. Ve Bin 460 üzerinden artış sağlamışlar. Yani son maaşım bu duruma göre Bin 543 Lira olmuş. Aradaki 42 Lira kimin cebine gitti bilmiyorum. Veya kimler cukka yaptı onu da inanın bilmiyorum.

Yani emeklinin cebine birileri elini öyle böyle değil, çok fena daldırmış. Benden 42 Lirayı gasp eden zihniyetin biz emekliler üzerinden kaldırdığı tonlarca parayı hesap ettiğimde inanın çıkan rakam hesap makinelerine bile sığmadı. Şimdi bu nasıl zam? Diye soruyor ve umanlardan cevap bekliyorum. Benim 42 Liramı kim aldı veya çaldı???

Anasayfa