BİZ KADINLARLA MI SAVAŞIYORUZ?

Şafak DELİÇAKAR2020-07-22 09:50:55

Türkiye sanki kadınlarla savaşan bir ülke haline geldi. Gün geçmiyor ki, kadın cinayetlerine maruz kalmayalım. Gün geçmiyor ki, tecavüzler, tacizler, şiddet ve bunlara benzer vakalar yaşamadan geçemiyoruz.

Geçen hafta Birleşmiş Milletler (BM) bir rapor açıkladı. Rapora göre Türkiye’de her 5 çocuktan bir tanesi evli imiş. Evet yanlış okumadınız! Her beş çocuktan biri evli. Buna müsaade eden anaya babaya mı yanmalı? Buna göz yuman yasalara mı yanmalı? Çocuğu kadın yapmak, bebekten bebek beklemek nasıl bir insani tavırdır? Bilemiyorum artık.

Mal ile takas edilen çocuklar, para ile takas edilen çocuklar yalnız çocuklar mı? Kadınlarda bu vahametin içerisindeler. Kadını metaya çeviren zihniyet tabi ki her türlü barbarlığı yapmaya da oldukça müsait değil midir? En son Pınar ayrıldı aramızdan. Sevmişti, inanmıştı ve güvenmişti adam zannettiği sözde adama. Ama sonuç işte sonuç malum değil mi?

Kadın ve çocuk cinayetleri vakalarında ki artışın yıllara göre daha da üst seviyelere çıktığını biliyoruz. Bu konuda yapılan bütün araştırmalarda rakamlar son yıllarda çıtayı hep yüksekte gösterdi. Çocuklar tepkili, gençler tepkili, kadınlar tepkili, baksanız aslında herkes tepkili. Peki çözüm işte çözüm yok. Herkes tepkili ama herkeste suçlu değil mi?

Allah’ın kutsadığı ve biz erkek nesline peygamber efendimiz aracılığı ile emanet edilen kadınlarımıza yani benim o her zaman ki meşhur deyimimle kutsal emanetlerimiz dediğim analarımıza, bacılarımıza, eşlerimize, sevdiklerimize, hala, teyze, yenge dediklerimize ihanet ettiklerinin farkında bile olmayan bu barbarlar, sorsanız birde kendilerince haklı çıkmazlar mı? O zaman da benim kafama kan sıçrıyor inanın.

Sen, seni Yaradanın sana kutsayıp emanet ettiği, Allah’ın emanetine hıyanetlik yap, bir de utanmadan, sıkılmadan, kızarmadan gel haklı çık. Var mı böyle bir dünya varsa söyleyin. Sanki işimiz gücümüz kadınlarla savaşmak, onların hep üstünde olmak. Adamlık bu değil. Adamlık, Allah’ın emanetine hıyanetlik, ihanetlik etmemektir. Bırakın kadınlarla savaşmayı birazda kendi içinizde kendinizle savaşın.

 

Anasayfa