ANNE ADAYLARI (HAMİLELER) DİKKAT!

Şafak DELİÇAKAR2020-09-24 09:56:38

Bu hafta başında Ordu’da ki hastanelerin çok ürkütücü bir hal aldığını sizlerle paylaşmıştım. Durumda her hangi bir gelişme ve ilerleme de şu ana kadar mevcut değil. Yani anlayacağınız hastanelerimiz hala virüs tehdidi altında hizmet vermeye devam ediyorlar.

Devlet ve özel hastanelerde ki virüs yoğunluğu nedeniyle anne adayları (hamileler)e de bir uyarı yapmak kaçınılmaz oldu. hamileliğin her evresinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kadınlarımız özellikle hassas dönemleri de başta olmak üzere hamilelik ve lohusalık dönemlerinde mikrop kapma şansına çok yüksektirler.

Bağışıklık sistemlerinin bu süreçlerde zaafiyete uğradığı dönemlerde anne adaylarının hastanelere gelişi güzel gitmemelerini hem uzmanlar hem de psikologlar tavsiye ediyorlar. Allah göstermesin, virüsü kapan bir anne adayı kendisi ile birlikte karnında ki çocuğu da tehlikeye atmış olur.

Bir önemli uyarımda hastane önlerinde çok yakın temas ile bekleyen hasta yakınlarına. İçeride ve dışarı da bekleyen hasta yakınlarının sosyal mesafe kurallarına hiç ama hiç uymadıkları önemle dikkat çekiyor. Ayrıca acil ve normal poliklinikte sıra bekleyen hasta ve hasta yakınları da sosyal mesafe kurallarına uymadıkları gibi bunları uyaran kimselerde yok.

Hazır konu anne adaylarından gelmişken çocuklarımız için de aynı hassasiyeti göstermenizi arzu ediyorum. Çocukları da mümkün mertebe evde tedavi takip sistemi ile tedavi etmeye çalışın. Hamileler de evde tedavi takip sistemini kullanırlarsa riski minimuma indirmiş olurlar.

Hastane idarecilerinin, hasta ve hasta yakınlarıyla alakalı sosyal mesafe kurallarına uyum noktasında personel görevlendirmelerini ve bu personellerin sık aralıklarla hastane içi ve dışında vatandaşları uyarmaya devam etmelerini tavsiye ediyoruz. Bu uyarılar kesinlikle göz ardı ve kulak arkası edilmemelidir.

Anasayfa