YANLIŞ HESAP!

Şafak DELİÇAKAR2020-10-02 10:00:19

Türkiye’de eşine ender rastlanan bir projeyi Ordu Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirmesi şahsım başta olmak üzere tüm Orduluları sevindirdi. Ordu Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler: "Ordu kendi kendine yeten bir şehir olacak. 95 iş makinesi ile artık daha hızlı ve pratik hareket edeceğiz. Artık müteahhitlere muhtaç değiliz, asfalt tesisi ve taş ocağı satın aldık, 95 iş makinesi 100'e çıkacak. Kısır çekişmelere müsaade etmem. Yanlış hesap Ordu'dan döner" diyerek yaptığı açıklamada, çok ince ve sert mesajlar verdiği dikkatlerden kaçmadı.

Belediyelerin vurgun ve talan yeri olmadığını göreve geldiği günden beri ortaya koyan şehremini abimizin bu sözlerini çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Gelmiş geçmiş dönemlerin artık geride kaldığını ve Ordu’nun bir üst kimlikle yönetilmesi gerektiğini vurgulayan bu şehrin abisi, kimliğin adını da, “Ordululuk” olarak tanımladı.

Ordululuk kimliği altında, “Yanlış hesap Bağdat'tan değil, Ordu'dan döner. Burada herkes haddini bilecek. Hukukunu bilecek. Yerini bilecek" diyerek uzlaşma kültürüne de dikkat çeken abimizin; "Düşündüğüm şey şu; uzlaşma kültürü çok önemli. Herkes farklı görüşte olabilir. Bu farklı görüşü seçim sırasında kullansın.

Ancak seçimlerden sonra Ordululuk üst kimliğini kullanalım. Şu anda ülkemiz çok sıkıntılı günler geçiriyor. Yanı başımızda olanları herkes görüyor. Böyle bir ortamda biz yerel yönetimlerin ufak hesapları ile zaman kaybedemeyiz” sözlerinde de çok ince mesajlar hissettim.

Abimizin, başka şeylerin peşinde olanlara kapısı kapalı. Abimiz, Ordu’nun kalkınması, refah payını yükseltmesi, istihdamın artması, göçün azalması ve en önemlisi de Ordu’nun kendine yeten bir il olması için gece gündüz demeden çalışmalara devam ederek kısır çekişmelere de müsaade edilmeyeceğini kulaklara küpe yaptı.

Abimizin bu sözlerini teraziye iyi koymak lazım. Teraziyi iyi tartan uzlaşma kültürünün içerisinde yerini alır. Amma velakin, kazı koz da anlayan da olursa o zaman vay haline ki vay. Abimiz, hesabı bu kez Ordu’dan döndermekle kalmaz, ben şimdiden söylemiş olayım. Yanlış hesabın veya hesapların faturası çok ağır olur. En azından bundan sonra ağır olacağını düşünüyorum. Ya siz?

 

Anasayfa