NEDEN OLMASIN!

Şafak DELİÇAKAR2020-11-02 09:41:20

Ordu’da gözümüz hummalı bir şekilde sürdürülen devlet yatırımlarının tamamlanmasında. Bir yandan Karadeniz-Akdeniz yolu, bir yandan Liman, bir yandan da projelendirilip yapılacak olan yatırımlarda gözümüz. Hedef belirleyen bir il olduğumuz için gözümüzün de bu yatırımlarda olması doğal değil mi?

Sağlık alanında ki iki eksiğimizden biri Şehir Hastanesinde gelinen son durum nedir? Bunu bekliyoruz. İkincisi de Tıp Fakültesi muamması? Tıp Fakültesi sırra kadem mi bastı, faaliyet durumu nedir? Bu konuda da sağlıklı bir bilgi sahibi değiliz. Hazır sağlıktan başlamışken, sahi şu Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) ne zaman hizmet vermeye başlayacak. Allah aşkına bina bitti neredeyse ama bir hareketlilik yok hala.

Eğitim yatırımları konusunda da söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum. Dilerim geçen yılki performansımız bu sene de devam eder. Türkiye başarı sıralamamız ilk 10’dan aşağı düşmez. Eğitime verdiğim önem herkesçe bilinmekte zaten. İnşallah pandemi sürecinde bu başarı herhangi bir sekteye uğramaz.

Düşünüyorum da birkaç kez de dile getirmiştim. Ordumuza bir Polis Akademisi veya Polis Meslek Yüksek Okulu neden gelmiyor? Tam donanımlı Adli Tıp Merkezi, bir Hukuk Fakültesi, 4 yıllık bir iletişim Fakültesi, böylesi önemli eksiklerin tamamlanması için acaba neyi bekliyoruz hala bilmiyorum.

Aklıma geldikçe geliyor. Mesela şu Efirli ve Ünye Cezaevleri ne zaman modern bir yapılaşma sürecine girer? Her iki binanın da fiziki yeterlilik durumları malum değil mi? İnşallah bu konuda da ciddi bir adım atılır. 

Hiç aklımızdan çıkmayan bir de şu turizm yatırımları. Ordu’nun tanıtımında önemli bir rol oynayan turizm de olmazsa olmazımız ivedilikle bir yat marinasına sahip olmamız gerekiyor. Çünkü dünya turizm haritasına girebilmemiz için yat marinası da şart değil mi? Ne hikmetse gelen ve giden il turizm müdürleri bunun peşine hiç düşmediler. 

Ya marinanın önemini bilmiyorlar ya da bilmek istemiyorlar. Kruvözer liman hakkında da kayda değer bir girişimleri yok zaten. Karadeniz’e gelenlerde Sinop-Trabzon arasında mekik dokuyorlar. Bu arada Samsun-Hopa arası demiryolumuz ne oldu? O damı askıda ne oldu bilmiyoruz. Aklıma gelmişken bunu da sormuş olduk.

Şimdi kapatın gözlerinizi ve bu eksiklerin bir bir tamamlandığını düşünün. Güzel şeyler aklınıza geldikçe neden olmasın! Dediğinizi şimdiden duyar gibiyim. Evet altın çağımızı yaşamak istiyorsak bu eksiklerin tamamlanması kaçınılmaz değil mi? Bende kapadım gözlerimi şimdi evet neden olmasın!

 

Anasayfa