UMUTLAR PİYANGODA!

Şafak DELİÇAKAR2020-12-17 10:06:01

Açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarında marka ülkeyiz. Asgari ücretin bile çok çok altında geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşı bulunan lider ülkeyiz. Aldığı ve neredeyse soluduğu nefese bile vergi ödeyecek durumuna gelen tek ülkeyiz.

Elektriğimizden, huyumuzdan, suyumuzdan, gazımızdan, konuşmalarımızdan baş edemediğimiz canım ülkemde sefaletten yana da önderliğimizi çok şükür koruyabiliyoruz. Çarşı Pazar kan ağlıyor. Esnafın yüzü gülmüyor. Sanayicimiz bile artık üretemiyor. Hayat durunca insanlık ta duruyor tabi. Önünü göremeyen insandan insanlıkta beklenemez zaten değil mi?

Memur, işçi, emekli sormayın kardeşim bunları hiç sormayın! Ne me lazım bir dokunur bin ah işitirsiniz Vallahi, o yüzden bunları hiç sormayın derim. Hele birde 2 bin liranın altında maaş alan emekliyi Vallahi hiç sormayın. Adamlar Bin 500 Lirayı alsınlar da başlarına çalsınlar diyor, başka da bir şey demiyorlar zaten.

Haklı değiller mi sizce? Nüfusun her üç kişiden biri icra veya hacizlik ise, her iki kişiden biri borçlu ise, yine her üç kişiden biri yasal takiplisi ise bu feryatlar haklı değil mi? Yıllardır bir defaya mahsus genel bir sicil affı isteyen vatandaş haklı değil mi? Bankalara, Enerji sektörüne, GSM Operatörlerine, havaya civaya kurban edilen vatandaş haklı değil mi sizce?

Ey gözünü sevdiğimin Yüz milyonu, ah bir bana çıksa diyen 81 milyonun umutlarında neler yatıyor neler biliyor musunuz? 14 gün sonra çekilecek olan Milli Piyangonun en büyük ikramiyesi Yüz liralık tam bilete çıkarsa talihli 100 milyon kazanacak. Yarım bilette ise 2 kişiye 50, çeyrek bilete de isabet ederse 4 kişi 25’er milyon ikramiye alacaklar. Çok güzel para Vallahi. İnşallah ihtiyaç sahiplerine çıkar ne diyelim.

İşte bugünkü durumumuz. Geldiğimiz nokta tam da budur. Ben henüz alamadım. Alırsam benim de umudum piyangoda olacak İnşallah. Zaten umudumuz bugünlerde hep İnşallah ile Maşallaha kalmadı mı? Haydi Türkiyem, umutsuzluk yok. Bakın umutlar şimdi de piyangoda! ha çıkmaz ise üzülmeyin canım. Bizde umut tükenmez. Şimdiden bol şanslarınız olsun. Daha ne diyeyim…

Anasayfa