YENİ YETME PARTİLER…

Şafak DELİÇAKAR2021-05-17 10:42:12

Türk Siyasetinin yeni yetme partileri, bugünlerde revaçta kalmak için her türlü senaryoya başvuruyorlar. Öyle ki, yaptıkları itirafnamelerle parmağımızı ısıra ısıra bir hal olduk.

Geçen başkanlık seçimlerinden tutun bugüne kadar ne dümenler dönmüş ne dümenler. Artık parmağımızdan ve dudağımızdan başka ısıracak neremiz kaldı bilmiyorum.

Adamlar hem sağdan hem de soldan başkanlık seçimlerinde adaylık konusunda gördünüz mü ne has milletin kuyusunu kazımışlar. O günlerde gül gibi siyaset yapıp, bal gibi de pek ala başkanlığı tepside ikram etmişler.

Seçimden sonra da umduklarını, beklediklerini bulamayan bu zavallılar, yuvalarından ayrılarak kurdukları partilerle bugünde birbirlerinin peşine düşerek sebep sendin hesabına girmişler.

Tabi bunların yuvalarından ayrılmalarının onlarca yüzlerce sebebi olabilir. Sebep her ne olursa olsun bu deşifrelerden sonra çıkıp milletin yüzüne nasıl bakacaklarını ben çok merak ediyorum.

Birisi sözde milletin derdine deva olacak diye koyulmuştu yola diğeri de hak, hukuk, adalet, sosyal refah diyerek milletin beklentilerine millet harekatı adı altında yola revan olduğunun taahhüdünü vermişti.

Oysa görmüyorlar veya fark edemiyorlar henüz ki, Millet, bu inceden ince siyaseti, babacan babacan karnı tok içi boş lafları yemiyor artık. Muhalefetin başı olmayı hedefleyen bu yeni yetmelerin aklından iktidar olma hevesi dahi hiç geçmiyor. Bunun da farkındasınız değil mi? Çünkü olamayacaklarını da kendileri de bal gibi zaten bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar.

Şimdi çok güzel bir soru sorma zamanı geldi sanırım. Soru şu; “Peki dertleri ne bu yeni yetmelerin?” 2023’de başkan olamayacaklar, Anamuhalefetin başı da olamayacaklar, baraj altında da kalıp boğulacaklar, yerel seçimlerde de muvaffakiyet sağlayamayacaklar.

İttifakçılara yanaşarak yanaşma olarak meclise girmenin yolu tek arzularıysa, mecliste ki marifetlerini vakti zamanında görmemiş miydik zaten.

2023’e kadar bakalım bu yeni yetmelere daha ne kadar yeni yetme eklenecek veya eklenmeyecek şimdiden kestirmek zor. Kestirdiğim tek şey var ki, o da şu, bu yeni yetmelerin dertleri de, niyetleri de hiç iyi değil bana göre.

Eğer halishane bir siyasetle yola koyulacak olsalardı bugün birbirleriyle didişerek, birbirlerine çamur atarak değil, eteklerinde ki taşları, dillerinin altında ki baklayı, kirli çamaşırları adam gibi milletin önüne serselerdi ya. Tabi kendilerine güveniyorlarsa…

 

Anasayfa