UMUDUM VAR AMA…

Şafak DELİÇAKAR2021-06-08 08:18:25

Gelişmekte olan iller arasında yer alan Ordumuzda, iktidar ile muhalefetin sataşmalarına baktığımda kim haklı kim değil? Sorusunun cevabını bulana aşk olsun. Zaman zaman hep söylerim siyaset zeka işidir. Siyaset olgunluk ve nezaket işidir. Aynı zaman da ahlaklı olmak, dürüst, samimi ve inandırıcı olmak işidir. Yine siyaset yapabileceğiniz şeylerin sözünü vererek yapma erdemliliği işidir.

Fitnelikle, fesatlıkla, şeytanlıkla ve şeytani düşünce ve manevralarla artık siyaset yürümüyor. İktidar olsanız da olmasanız da bu kavramlarla hedefe asla ulaşma çağı artık kapanmış durumdadır. Eskiden siyasiler çok söylerdi; “Çamur at izi kalsın” diye artık bu fıtratta siyaseti yürütmüyor, aksine siyaset çöplüğüne insanı sürüklüyor.

Biz geçmişte çok gördük. Bugünde görmeye devam ediyoruz. Bu şehirden mesul olan herkesin artık yukarıda ki kavramları elinin tersiyle itmesi gerekmiyor mu? Siyasilerin sosyal medya hesaplarına baktığımızda aman Allah’ım demekten kendimi alamıyorum. Yahu bizim kaç tane Ordumuz var ki, oturup klavye başına, sarılıp telefon tuşlarına birbirinizle cebelleşiyorsunuz.

Yazışarak güreşmeyi seviyorsanız çayıra gidin. Sonunuzu da Mevla’m kayıra. Yazışarak boksu seviyorsanız o zaman da ringe çıkın arkadaş. Halk meydanı ne çayırdır ne de ring. Kendi hırs ve egolarınız yerine halkın derdiyle, kederiyle tasalansanız ya. Sizin bu sosyal medya didişmeleriniz aynen kasap et derdinde koyun can derdinde hesabına geliyor.

Sağdan soldan, alttan üstten hepinizi bu Ordu halkı seçmedi mi? Tamam ekonomi iyi olmayabilir. İnsanlar banka, icra vb. gibi borç batağında olabilir. Bu psikolojide olan insanların gözünün içine baka baka da böylede alicengizlik olmaz dedirtmeyin bari kendinize. O klavyelerin başına geçince kuldan utanmıyorsanız, Allah’tan bari utanın derler arkanızdan.

Benim yaşadığım şehrin geleceğinden umudum var. Siz ne derseniz deyin. Ben naif Ordu halkına sonuna kadar güveniyorum. Yerel yönetimlerde özellikle bu şehir sağdan da soldan da iktidar gördü. Dün olduğu gibi yarında yine takdir Ordu halkının olacaktır. Aynası iştir kişinin sözünü kulağınıza küpe yapın.

İstihdam, üretim, yatırım, hizmet yolunda hedef belirleyen Ordumuzdan benim umudum var dedim ama bu işin gördüğünüz gibi bir de aması var. Korkum o dur ki, belirlenen bu hedef yolunda çok fazla gölgelerde kalmayalım. Hani derler ya gölge etme başka ihsan istemem diye. Ama dediğim gibi yine de umudum var.

Anasayfa