HATIRLAYIN

Berkant DOĞAN2016-10-09 14:05:18

 Hatırlayın. Orduda 53 belde kapatılınca ne olmuştu?. En az 43 belde hop oturup hop kalkmıştı. Hatta bir çoğu iktidardan intikam alma yemini etmişti. Sonra ne oldu?. Sonrası fasa fiso..

O beldeler şimdi mahalle oldu. Ve o mahallelerin tamamına yakını intikam alacağız dedikleri iktidar partisine oy yağdırdılar. Üç bin – dört bin nufüsü zar zor barındıran belde belediye başkanları mahalle muhtarı bile seçilemediler. Oysa belde belediyeleri devletin sırtında artık bir kambur olmuştu.

İşlevsiz belediyenin başkan ve çalışanları birde o yörenin kurnazları devletten gelen ödeneğin içini boşaltıyorlardı. İki kilometre yol yapan belediyeler bunu 12 kilometre olarak gösterip rantı resmi hale getiriyorlardı.

Şimdi sorun yok oralarda. Yani beldemiz kapatıldı diyenler hayatlarından memnun. Seçimden önce Atıp tutan belde sakinleri seçim dönemi gelince muhtarlarca yemlendiler ve ortaya haybiye bir isyan dalgası çıktı. Bugün o kapatılan beldelere gidin bakın. Tam bir mezbeleye dönmüş.

Bir zamanlar burada belediye hizmetleri vardı demeye utanır hale gelmiş. Yollar perişan. Evler perişan. Vatandaşlar perişan. Hatta orayı yıllarca yönetenler bile perişan. Beldelerin kapatılması doğrumuydu.. Evet doğruydu. Bu duruma düşürüldüğü doğrumu. Değil. Ama bir yeri yaparken yıkmanın mantığını da sadece biz icat etmişiz hep..

Anasayfa