3. İTTİFAK!!!

Şafak DELİÇAKAR2022-03-29 09:31:03

Sistem gereği ittifaklara sarılı kalan Türk Siyasetinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakının yanı sıra 3. Bir ittifakında çıkması artık an meselesi oldu. Nereden çıkardın bunu Deliçakar? Diye soracak olursanız, Vallahi görünen köyün aşikar olduğunu anlatacağım şimdi sizlere.

Millet İttifakı adı altında masa başında dokuz doğuran CHP, bu hesabın içinden nasıl çıkacak çok merak ediyorum. Evet, 3. İttifakı kim kurar? Bana göre, Memleketim Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bu işe ön ayak olacaklar. 3. İttifakta sadece Memleketim Partisi ve TDP değil, Yeniden Refah Partisi, sıkı durun Deva ve Gelecek Partileri de yer alırsa hiç şaşırmayın.

İnce ve Sarıgül, merkez sağ ve soldan Yeniden Refah Partisi gibi birkaç partiyi daha saflarına katarlarsa, yüzde 10’u geçmeleri de kaçınılmaz olur. Çünkü Memleketim ve TDP, ikisi birden yüzde 7-8’i zaten zorlayacaklar. Kollarına taktıklarıyla birlikte bu rakam yüzde 11-12’ye dayanır diye düşünüyorum.

Yuvarlak masadan Davutoğlu ve Babacan koparsa, Millet İttifakında 4-5 puanlık bir düşüş yaşanır. Tabi, HDP karşıtı olan bir diğer parti Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’da bu işe ne der? Bilemiyorum. 3. İttifaka o da geçer mi? Yerinde kalır mı? Tek başına mı seçime girer? Bunu da ilerleyen tarihlerde birlikte göreceğiz.

Kılıçdaroğlu, bugün memleket meselelerini unutup veya bir kenara bırakıp, işte bu denklemi nasıl formülüze edecek? Kara kara bunu düşünüyor. Yüzde 5’lere kadar düşen HDP’yi hala koltuğunun altında gizlemeye çalışadursun, bilinçlenen ve aklını başına toplayan Kürt seçmenine nasıl hesap verir? Bir de onu düşünsün. HDP’ye bu kadar hamilik, bu kadar sevecenlik demek ki yetmemiş Kılıçdaroğlu’na.

Seçim barajı yüzde 7 olunca, eller avuçlar sıvazlandı hemen. İştahlar kabardı. Salyalar aktı. Şimdilik üzerini sis basan bu görünen köyde, sisi kim dağıtacak? AK Parti MHP ve BBP, şimdilik yüzde 44-45’lerde, CHP ve İYİ Parti ise 36’larda. HDP ise yüzde 5’lere kadar düştü. Ha nereden çıkarıyorsun bu rakamları diye sorarsanız? E-Devlette siyasi partilerin üye sayılarından anlaya bilirsiniz.

Cumhur ve Millet İttifakının toplamı yüzde 81, yüzde 5’de HDP desek eder yüzde 86 değil mi? Yüzde 14’ü kim cebine koyar veya kim ne kadar koparır o da ayrı bir plan. 2023’ün Haziran’ına kadar çok şeylere gebe kalacak yine Türk siyaseti. Durum onu gösteriyor. 3. İttifakında mecliste yer alacağına kani olursak, herkes çatısını şimdiden tımar etsin derim…

 

Anasayfa