ÖĞRENCİ YURTLARI

Şafak DELİÇAKAR2016-10-24 10:35:02

Geçen hafta tanık oldum. Ordu’da kız ve erkek öğrenci yurtlarının sayılarının yetersiz olması öğrenci ve öğrenci velilerine hayli zor günler yaşatıyor. Üniversitemizde 20 bine aşkın öğrenci bulunmasına rağmen yurt sayımız ne yazık ki yetersizliğini sürdürmeye devam ediyor.

Lanetullah, Fitnetullahın hain darbe girişiminin ardından kapanan yurtların yerine yeni yurtların açılamaması ve bu açığında süratle kapatılması gerekirken kapatılamaması nedeniyle sıkıntı ise hat safhaya ulaşmış.

Özellikle kız öğrencilerin mağduriyetleri ise bu konuda daha fazla. Hükümet her ne kadar öğrencileri diyanet yurtlarına yönlendirse de onların sayılarının da az olması soruna çözüm getirmiyor.

Araştırmalarıma göre şu an sadece Altınordu ilçemize en az 2 bin kişilik öğrenci yurdu yapılması veya bir başka mekan veya mekanları kiralanma yolu ile yapılması gerekiyor. Bu aciliyet Fatsa ve Ünye ilçemiz içinde geçerli.

Yetkililer bu konuda fazla bir şey yapamıyorlar. Çünkü Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) mevcut yurtlar üzerinden ve merkezden öğrenci yerleştirmelerini yaptığı için açıkta kalan öğrenciler içinde maalesef bir şey yapılamıyor.

Bu noktada yapılması gereken ne ise, atılması gereken adımlar ne ise bir an önce yapılması gerekiyor. Yoksa sorun daha da çok büyüyecek gibi görünüyor. Birde Ordu KYK Müdürlüğüne bir atama yapılacaksa eğer sorunu çözebilecek insanların atanması gerektiği kanaatindeyim.

Ordu’da yurt sorununu da çözebilecek kapasitede bilgili ve donanımlı insanlar mutlaka vardır. Bu atama gerçekleşeceği zaman bu durumunda mutlaka göz ardı edilmemesi gerektiği kanaatindeyim. Umarım bu sorun kısa sürede çözüme kavuşur.

Anasayfa