DEVLETİ HİSSETMEK, HİSSETİREBİLMEK

Şafak DELİÇAKAR2022-06-15 09:26:15

Ay Yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça, ezanımız susmadıkça, millet olup, milletçe yaşadıkça, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır. Yüce Türk Milletinin en büyük özelliği de Devletinin varlığını, mevcudiyetini ve bekasını korumak için her şeyini ortaya koymaktır.

Devleti yönetmek de ayrı bir maharet ister tabi. Devletin bir özelliği de milletine ayrım yapmadan herkese eşit bir şekilde şefkat elini hissettirebilmektir. Bu görev ve vazife kime düşer peki? Devlet adına makam ve mevki alan şahıslara düşer. Yani Cumhurbaşkanından tutun, bakanı, vekili, valisi, kaymakamı ve yerel yönetim başkanları ile yardımcılarına düşer.

Şimdi nereden çıktı bu mesele dediğinizi duyar gibiyim. Mesleğim gereği toplumun her kesiminden mutlaka diyalog halinde olduğum birileri vardır. En büyük hassasiyetim de şehit ve gazi aileleri ile engelli vatandaşlarımızdır. Ayrıca şiddet mağduru kadın ve çocuklarımız da bu hassasiyetimin içerisindedir.

Toplumumuzda aile demek ayrı bir önemdir. Ailenin sevk ve idaresi de öncelikle anne ve babaya düşer. Aile şehit ailesi olunca da akan sular durur tabi. Hayat şartlarının zorlaştığı, geçinmenin artık marifet olduğu ülkemizde ve ilimizde yardımlaşmanın ve dayanışmanın artık çok zorlaştığı bir süreçte devletin şefkat elini hissetmenin mutluluğu nasıl bir keyiftir biliyor musunuz?

2002 yılından bu yana birlikte mesai yaptığımız valilerden eşine ender rastladığım bugünün Valisi Tuncay Sonel’in son hamlesi inanın tüylerimi diken diken etti. Borçlu olan bir şehit ailesinden haberdar olup, bütün borçlarını sıfırlaması işte devletin şefkat elinin ta kendisidir.

Eşi Handan Hanımla birlikte sık sık hane ziyaretleri gerçekleştiren Sonel çiftinin daha duymadığımız, işitmediğimiz yüzlerce kanayan yaralara merhem olmaları çok şükür ki, Ordu’da devletin şefkat elinin 24 saat hissedebilmek bir şans, bir ayrıcalık olsa gerek. Devletin şefkat elini hissedebilene de, hissettirebilene de Allah razı olsun. Şefkat elini hissettirebilenlerin sayılarının artması dileği ile…

 

Anasayfa