GÖZLER SİZDE SAYIN ERDOĞAN!

Şafak DELİÇAKAR2022-07-30 00:03:58

İlimize hoş geldiniz, safalar getirdiniz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan.

İnşallah hemşerilerimizin misafirperverliğinden memnun ve hoşnut kalırsınız. Günlerdir heyecan ile sabırsızlıkla yolunuzu gözleyen Orduluların bugün birçok konuda gözü ve kulağı sizde olacak.

İlk beklentimiz ve önceliğimiz tabi ki, “FINDIK” ve açıklayacağınız “FİYAT”.

Yüzbinlerce insanın namusu, itibarı, kaderi ve geçimi biliyorsunuz ki fındığa bağlı. Üreticilerimiz gerek pandemi gerekse fahiş zamlarla katlanarak artan hayat pahalılığı yüzünden çok kötü iki yıl geçirdi. O yüzden açıklayacağınız rakam çok önemli Sayın Erdoğan.

İkinci beklentimiz, “SİCİL AFFI” dır. Bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları yüzünden yasal takibe düşerek icralık ve hacizlik olan memur, işçi ve özellikle de emekliler zor durumdalar.

Çok vahim bir örnekle durumu izah edeyim.

Henüz 3 Bin 500 Lira emekli maaşı almaya başlayan birinin bankaya olan 3-5 bin Liralık kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe düşmesi neticesinde maaşından bırak ek kredi çekmeyi, maaş avansı bile kullanamıyor.

Açıklanan son rakamlara göre ülkemizde yasal takibe düşerek bu durumda olan 5 Milyon civarında vatandaş var. Aile bazında hesaplayıp bunu 3’le çarparsak en az 15 milyon kişinin bu hassas konuda mağdur olduğunu gayet açıkça görülecektir.

Verebileceğiniz bir karar ile bu durumdaki mağdur insanların alnından bu kara lekeyi silmeniz bekleniyor. Onun için bugün gözler sizde Sayın Erdoğan.

Üçüncü beklentimiz, verdiğiniz desteklerle zar zor bugünlere kadar gelebilen KOBİ’lere ve küçük esnafımıza bir kez daha “CAN SUYU” desteği vermenizdir. Hepsi çok zor durumda ve dar boğazda sıkışmış durumda. Bunların da gözü, kulağı bugün sizde Sayın Erdoğan.

Dördüncü beklentimiz, sizin de bildiğiniz gibi Ordumuz fındıktan sonra bal, balık, kivi ve organik tarım cennetidir. Balda, Türkiye birincisi olabiliriz. Keza, çok iddialı söylüyorum Avrupa birincisi bile olacak bir alt yapımız var. Ancak arıcılık sektörü ve arıcılarımızın çok önemli sıkıntıları var. İnşallah bu sıkıntıları kurmaylarınız eğip bükmeden, çarpıtıp değiştirmeden size anlatırlar.

Kivi ve organik tarımsal gıda üreticileri sera desteklerinin ve soğuk hava depolarının artırılarak yaygınlaştırılması ile ulaşılabilir hale getirilmesini, balıkçılarımız ise başta sağlık ve çalışma olmak üzere sosyal güvence talep etmektedirler. Onun için bugün gözler sizde Sayın Erdoğan.

Beşinci beklentimiz ise sayenizde ilimiz Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimize kazandırılan ve önümüzdeki yıl hizmete açılacak olan Şehir Hastanelerine refakatçiler için otel veya pansiyon eklenmesidir. Bu konuda da inisiyatifinize ve hassasiyetinize güveniyoruz. Bu konuda da bugün gözler sizde Sayın Erdoğan.

Aslında bu konuya ilişkin birçok talebimiz daha var ama bunların il içerisinde yerel idareci ve siyasetçiler ile halledilebilecek konular olduğunu düşündüğüm için size aktarmak istemiyorum.

Sağ olsunlar, zaten Sayın Valimiz, Kaymakamlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız her daim devletin, devlet babanın şefkat elini uzatıyorlar.

Altıncı ve son beklentimiz ise basın mensupları ile ilgili Sayın Erdoğan.

Bizler emekli olunca Basın İlan Kurumunun yardım ve desteklerinden muaf kalıyoruz. Borçlu olan ve yasal takipte bulunan emekli basın mensuplarına BİK’in yardım ve desteklerinden emekli maaşlarından mahsup edilmek üzere maddi destek vermesini talep ediyoruz.

Bunu İletişim Daire Başkanlığı çok kolay ve pratik bir şekilde çözebilir. Yani sicili bozuk bir basın mensubuna BİK emekli maaşından tahsil etmek üzere kredi veya başka araçlarla yardımda bulunabilir. Hastamız, cenazemiz, düğünümüz olsa maddi zorluklarımız yüzünden elimiz kolumuz bağlı kalıyor bilesiniz. Bizimde bugün gözümüz sizde Sayın Erdoğan.

Başta da söyledim tekrar ilimize hoş geldiniz, safalar getirdiniz.

Ayağınıza, gönlünüze, yüreğinize sağlık.

Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun.

Bilesiniz ki gözümüz, kulağımız hep sizde. Kalbimizde sizinle.

Hayırla gelin, sağlıcakla, selametle güle güle gidin Sayın Erdoğan.

 

Anasayfa