GÜNE NOT, YARINA MESAJ, EBEDE MEKTUP...

NURİ KAHRAMAN2023-01-04 09:54:31

 

Hüseyin GÖKÇE Ağabeyimiz; "Merak edenlere 2023 yılı ilk görüntülerim... Suretimi olur olmadık paylaşmayı sevmem. Kimseye beni bi çekin diyemedim, herkesi uyutup selfi yaptım... Zamana not düşmek için. 

Unutmayalım, Türkiye'nin en büyük zenginliği insan kaynağı... Bizler yani. Umutsuzluk yok! Biraz daha sıkıntı yaşansa da inşallah YARINLAR BİZİM! Hayırlısıyla tabii..." sözleriyle açmış gönlünü tâkipçilerine.  Tüm paylaşımlarını ilgiyle karşıladığımız gibi, bugün ayrıca bu arı-duru, samîmî, doğal ve aynı zamanda ümit dolu sözleriyle size merhabâ demeyi uygun gördük. Mâlum; insan ümitsiz yaşayamaz, mümine de zâten ümitsizlik yakışmaz.

Şimdi sıra Giresun'dan Ahmet ÇITLAKOĞLU Ağabey'de. Kendisiyle en son dün olmak üzere zaman zaman telefon görüşmesi yaptık, yapıyoruz da birebir tanışma fırsatı bulamadık henüz. Geçen ay o tarafa gittiğimizde kendisi il dışındaydı. Bu defâ da biz Konya'ya gelmek durumunda kaldık. Buradan da TDED genel toplantısı için Gaziantep'e geçeceğiz inşâllâh. Ordu'ya dönüşle berâber gelecek aya kalmadan bir şekilde rûberû görüşmeye çalışacağız. Bugün bir kaç paylaşımında sayfamıza konuk ediyoruz kendisini:

 

OLUKLAR ÇİFT YÂNİ!

 

2023 yılına merhabâ derken…

Bir tarafta; geçen bir yılda yaşadığı güzelliklerin gelecek yılda da devam etmesi düşüncesi ve kul olma şuuruyla Allah’a şükrederek ve yapılan hata ve günahların gelecek yılda tekrarlanmaması kararlılığıyla tövbe ederek yeni yıla girenler!..

 

‼ Diğer tarafta; elem ve kederden başını kaldıramamasına, belki sahip olduğu nice nimetlere (şükretmek bir yana) kanaat dahi edemeyip hep şikâyetçi olmasına rağmen; eski yılın bitimini coşkuyla kutlayarak, neşeyle, içkiyle, kumarla (nice haramlarla) yeni yıla girenler!..

 

LİDERLER SÂDECE LİDER DEĞİLDİR!

 

 “Ateşte yüzleri çevrildiği gün, ‘Keşke Allah'a itaat etseydik, keşke Rasûl’e itaat etseydik!’ derler. Ve yine derler ki: ‘Rabbimiz! Biz, liderlerimize ve büyüklerimize itaat ettik; onlar da bizi doğru yoldan saptırdılar. Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onlara büyük lânet et!” (Ahzâb Sûresi, 66-68. Ayetler)

 

HİÇ OLUR MU DOSTLAR?

 

Sıra Erkam KORKMAZ'da. Onun da yabana atılmayacak, burun kıvırıp geçilmeyecek paylaşımları var:

 

LÂLELİ BABA, ÇİÇEKLİ "HİÇ"LER!

 

HİÇ: Bu meşhur Laleli Baba’nın Hiç’idir ki bir insan bütün güç ve kudretin, gerçek ve bizatihi varlığın tek Allah’a aid olup, kendisinin de bu muazzam varlık ve kudret karşısında bir “hiç” olduğunu idrak etmedikçe kemale ulaşamaz. Bu sebeble şu “dört hiç’i hiç unutmamak lazımdır:

1. Dünyanın bütün sıkıntıları cehennem azabının yanında “hiç”tir.

2. Cehennem azabının en korkunç derecesi Allah’ı görmekten

mahrum kalmanın yanında “hiç”tir. 

3. Dünyanın bütün nimetleri cennet nimetleri yanında “hiç”tir.

4. Cennetin bütün nimetleri Allah’ı bir defa görmenin yanında “hiç”tir.

Bunlar herkese göre değil, Allah’ı bilenlere göredir. Nice kimselere göre dünyanın bir çöpü cennetten daha değerlidir. Bunların derekesine düşmekten Yüce Allah’a sığınırız.

 

KIYÂMETE NE HAZIRLADIK?

 

Enes bin Mâlik (ra) anlatıyor: Bir adam Rasûlullah (sav)’e:

“-Kıyâmet ne zaman kopacak?” diye sordu.

Efendimiz:

“-Kıyâmet için ne hazırladın?” buyurdu. Adam:

“-Ahiret için öyle çokça (fazladan) oruç, namaz ve sadaka hazırlayabilmiş değilim. Ancak ben Allah’ı ve Peygamberini (çok) seviyorum, dedi.

 

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERÂBERDİR...

 

Bunun üzerine Hz. Peygamber:

“-O halde sen, sevdiğin ile berabersin” buyurdu. (Buhârî, Edeb, 96; Müslim, Birr, 164)

 

İBRÂHİM EDHEM'İN TAVSİYESİ

 

İbrahim bin Edhem Haz­retleri’nin, kendisinden öğüt isteyen birine söylediği şu sözler ne kadar mânidardır:

“Eğer günah işleyeceksen bâri Allâh’ın nîmetini yeme! Hem Hak rızkını yiyip hem de O’na âsî olmak revâ mıdır?! O’nun mülkünde oturup da O’nun sözünü tutmamak revâ mıdır?!”

Erkam KORKMAZ'a teşekkürlerle berâber Ali Erkan KAVAKLI Bey'e buradan selâm ile sayfasından bir meâl paylaşımıyla sözü bağlıyoruz:

 

ÂHİRETİ ARA, NASÎBİ UNUTMA!...   

                             

 "Rabbin, onların, sînelerinde gizlediklerini de açığa vurduklarını da bilir. 

Allah'ın sana verdiğinden (onun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste ama dünyadan da nasibini unutma. Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz Allah bozguncuları sevmez. Kasas, 69-77"

 

İYİLİKTE YARIŞ, MUTLULARA KARIŞ!

 

Rabbimiz bizleri iyilik peşinde koşup hayırda yarışanlardan ve sonsuz âlemde tüm sevdikleriyle berâber Efendimiz SAV'in komşuları arasına karışanlardan eylesin değerli dostlar; cümleye Konya'dan sevgiler saygılar wes'selâm...

 

Anasayfa