ACAR MÜDÜR, GÜZEL İNSAN; YOLCULUĞUN MÜBÂREK OLSUN...

NURİ KAHRAMAN2023-04-03 10:06:12

 

[1/4 02:29] +90 532 281 53 80: Babam ruhunu teslim etti 

İnne Lillahi ve İnne İleyhi Raciun 

Allah rahmet eylesin 

Mekanı cennet olsun inşallah

(SÂLİH ZEKİ ACAR)

 

EFENDİMİZ (SAV)'E KOMŞU OLSUN...

 

[1/4 02:53] DEĞERLİ ARKADAŞIM MERHUM ALİ ACAR BEY HOCAMIZA CENAB-I KİBRİYA HAK TEÂLÂ HAZRETLERİ RAHMETİYLE MUAMELE EYLESİN İNŞALLAH MEKÂNI CENNET OLSUN İNŞALLAH, EFENDİMİZ S.A.V HAZRETLERINE KOMŞU EYLESİN, BAŞTA SALİH ZEKİ KARDEŞIMIZE  , EFRAD-I AİLESİNE VE CAMİAMIZA SABR-I CEMİL DİLİYORUM.... ALİ DENİZ

 

MEKÂNI CENNETÜL'FİRDEVS OLSUN...

 

[1/4 04:27] Yüce Rabbim gani gani rahmet rahmet eylesin Mekanı Cennet'ül Firdevs'i âlâ Sevgili Peygamber s.a.v.Efendimize komşu eylesin. Geride kalanlara Sabrı Cemil Ecri Cezil Omri Tavil ihsan eylesin.

(Süleyman Aydın MEMİŞOĞLU)

 

ÖMRÜNÜZÜ İSLÂM GENÇLİĞİNE ADADINIZ...

 

Bismillahirrahmanirrahim

"İnna lillahi ve inna İLEYHİ raciun".

1 NİSAN 2023 / CUMAYI CUMARTESİNE BAĞLAYAN GECE:

" ORDU İMAM- HATİP LİSESİ 197O - 1973 ESKİ MD . ALİ ACAR' IN  VEFAT TARİHİDİR.

RAHMETULLAHİ ALEYH...

ÀMİN.HUVE Fİ EMANİLLAH.

" Öldüğüm gün MUTLAK HAKİKAT olan Allah' a ulaşmak için tabutum yürüyünce;

 Bende bu dünya derdi ve tasası var sanma,

 Cenazemi gördüğün  sakın:

"AYRILIK! AYRILIK! deme;

Çünkü Rabbimle buluşmak ve O'nunla konuşmak o zamandır."dedi Hz.Mevlànâ.R.A.

 Sevgili Ali hocam, sevgili müdürüm!

Rabbim Rahmet ve merhametiyle sana rahmet eylesin. Merhume yengem ile buluşmak için yola çıktınız.

 Ömrünüzü ; İslam gençliğine adadınız. Binlerce genç gönül ehli geride bıraktınız. Canlı sadaka- ı câriye hükmünde olan  meslektaşınız ve talebeleriniz sizleri asla unutmayacaktır.

 Ruhun şad olsun, mekânın cennet ve makamınız ÂLİ  olsun.

Zaten isminizle müsemma olarak sizleri rahmetle anacağız.

 Sevgili evladınız Sâlih ve Ayşemizin başı  sağolsun.

Onlara ve biz tüm sevenlerine SABIR VE METANET ihsan eyle!

Âmin!.

Ente fi Emanillah

Ve ilellikai fi' Cenneh mea ehibbaikum.

Gönül dostunuz ve meslektaşınız ; Mehmet KARABULUT/ KONYA/ Depremzede kardeşiniz.

 

EY MÂNÂ ÂLEMİNİN RÜTBESİZ SUBAYLARI!

 

Besmele ile çıktığı kürsüde şu cümlelerle başlardı hitâbete:

“EY YER YÜZÜNDEKİ VE ÜLKEMİZDEKİ FİKİR SAVAŞININ GÜMBÜRTÜLERİNE RAĞMEN KULAKLARININ ÜSTÜNE YATAN MÜSLÜMANLAR’ EY  MÜSLÜMAN ZENGİNLER  VE MÜSLÜMANLAR! ANADOLUNUN BOZKIRLARINDA İMKANSIZLIKTAN DOLAYI OKUYAMAYAN GENÇLERİN DURUMUYLA İLGİLENMEYEN ZENGİNLER!!! SORUMLULUKTAN KURTULAMAZSINIZ..” gibi cümlelerle başladığı hitabetinde cemaati büyüler ve saatlerce pür dikkat cemaat onu zevkle dinlerdi.

ORDU İMAM HATİP OKULUNA MÜDÜR OLARAK ATANDIĞI ZAMAN. Öğrencilerin karşısını ilk defa çıktığı pazartesi bayrak merasiminde şu cümle ile konuşmasına başlamıştı:

“MÂNÂ ÂLEMİNİN, İLİM VE İRFAN YUVASININ RÜTBESİZ SUBAYLARI MERHABA!!!”

Hocamız her haliyle örnek bir idareci, samimi bir mümin, kutsal değer için her an hazır bir mücahit ve şuurlu bir müslüman olduğuna öğrencisi olarak şahidim….

BAŞTA EVLATLARI SALİH, FATİH VE AYŞE OLMAK ÜZERE AİLENİN DİĞERİ ÜYELERİ, ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETMEN DOSTLARI VE TÜM SEVENLARİNE BAŞ SAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLERİM. 

HOCAM MEKANIN CENNET OLSUN. AHİRET YOLCULUĞUNDA,  BİR ÖMÜR UĞRUNA MÜCADELE ETTİĞİM İSLAM DAVASI  ÇALIŞMALARIN YOLDAŞIN OLSUN. DUALARIMIZ, FATİHALARIMIZ SENİNLE OLACAKTIR …SENİ ALLAH İÇİN SEVİYORUZ H O C A M. . .

(Ahmet Ali GENCEL)

 

 

Ölüm güzel şey , Budur perde arkasından haber. 

Hiç güzel olmasaydı, ölürmüydü peygamber? Öleceyiz öleceyiz, müjdeler olsun. 

Ölümü de öldüren Rabbe şükürler olsun...

Kardeşlerim; yetişmemizde ve hayata tutunmamızda yol göstericimiz Muhterem hocamız Ali Acar beye yüce Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Çok değerli çocukları Salih, Fatih ve Ayşe kardeşlerimize ve tüm sevenlerine ve biz öğrencilerine sabırlar diliyorum.

(Erol AKÇAY)

 

MÜSLÜMANCA GAYRETLERİNE ŞÂHİDİZ...

 

Mekanın  Cennet, makamın  âli olsun Güzel İnsan. Örnek İnsan! Yüce Rabbimiz,  Rahmet eylesin! Amin! Ali Acar Hocamızın Müslümanca gayretlerine şahidiz Ya Rabbi.

(Yalçın YÜKSEL)

 

İZLEYEN ve KÂLBİNDE TAŞIYAN...

 

Ordu İmam-Hatip Okulu'muzun ilk müdürlerinden, üzerimizde çok emeği bulunan, okulun kuruluş ve yapılanma sürecinde sıra dışı fedâkârlıkları bulunan, MSP İlk dönem milletvekillerinden, ömrü boyunca talebelerine ilgisini sürdüren ve hep soran, izleyen, kâlbinde taşıyan bu neslin mîmarlarından Ali ACAR Hocamıza Yüce Mevlâ'mız ganî rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Rabbimiz yakınlarına ve tüm sevenlerine sabr-ı cemîller ihsân eylesin; Âmin wes'selâm...

(Nûri KAHRAMAN)

 

OKULU YILDIZ YAPTI, NESLİ AYAĞA KALDIRDI...

 

Muhterem hocamız, müdürümüz Ai Acar beyin vefatı, Onu,tanıyan ve tanımayan hepimizi, derinden üzmüştür.

Ordu İmam Hatip okulumuza, müdür olarak atandığı ve ilk konuşması, bu gün arkadaşlarımız da hatırlayacağı üzere, beliğ hitabıyla;

"Mana ordusunun, ilim ve irfan yuvasının rütbesiz subayları MERHABA" 

Dün gibi hafızamızda. Örnek insan, sosyal, kültürel, sportif  faaliyetlerde, okulumuzu hep öne çıkarmıştır. Efsane müdürümüz olarak ta gönüllerimizde taht kurmuştur .İnanıyorum ki her birerlerimiz Onun gözünde çok kıymetli idi ve bizlerle hep gurur duymuştu. Cümlemizin başı sağolsun. Sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Haklarımız helaldir. O da haklarını zaten helal etmişti. Allah peygamberimize komşu eylesin. Amin...

(Sebahaddin ÖZTÜRK)

 

GÜZEL İNSAN, EFSÂNE MÜDÜR...

 

Güzel insan, örnek insan, efsane idareci muhterem Ali Acar hocama Allah cc rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Hepimize Allah sabırlar versin

İyi bir mü’min ve müvahhit 

olduğuna şehadetimiz tamdır. 

Ruhları için el-Fatiha…

(Mahmut Ali AKKİRAZ)

 

FÂNÎ ÇABALAR, BÂKÎ KARŞILIKLAR...

 

İnna lillâhi ve inna ileyhi raciun. Değerli büyüğümüz, saygı değer müdürümüze Cenabı hâk rahmeti ile muamele etsin. Sevgili çocukları Salih ve Ayşe ye Allah sabrı cemil ihsan eylesin. Rabbim merhum müdürümüze dünyada islama yaptığı  hizmetlerin karşılığını kat kat versin. Amin..

(Kadir KÜÇÜK)

 

HOŞ SADÂ GÜZEL ŞEY...

 

Taziyede bulunan kıymetli arkadaşlarım;

Hepinizden Allah razı olsun. Taziyelerinizle birlikte hocamıza Hüsnü şehadette bulunmuş oldunuz. Tabii uzak mesafe. Cenaze İkindi namazını müteakip defin edilmis.Mevcut siyasilerden katılım yokmuş. Sadece eski AK partili bir milletvekilinin olduğunu duydum. İstanbul'da bulunan arkadaşlardan katılım olmuş. Erol Akçay oğlu ve kardeşleri, Ahmet Ali Gencel öğrenebildiğim isimler. CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan ve Büyük Birlik Partisi başkanından çiçek çelenki varmış. 

Böylece Ali ACAR dönemi de kapanmış oldu. Dünya işte bu kadar. Bir gün geliyorsun bir gün de gidiyorsun. Arkada bir hoş seda bırakmak çok güzel bir şey. Sosyal medyaya baktığımız zaman yüzlerce taziye var. Demek ki hocamız gerçekten arkasında hoş seda bırakmış. Çok sayıda öğrenci kardeşimizin hocamız ile hayatında bir hatırası vardır.

Büyük oğlum Nevşehirli olup İstanbul'da oturan bir ailenin kızına talip olmuştu. Öğrendik ki aile eski bir Milli Selamet Partili babanın kızı. Biz de aklımıza hocamız geldi. Ordu' dan İstanbul'a gidiyoruz. İşlerimizin çabucak hall olmasını da arzuluyoruz. Ali ACAR hocamızı aradık ve lütuf etti ve geldi. Kız isteme merasimini onunla yapınca işlerimiz gerçekten de kolaylaştı. Allah'ım tekrar razı olsun. Dersimize gelen bir öğretmenimizdi. Öğretmenliğinin dışında da sivil hayatta hayatımıza dokunmuş oldu.

(Âdil KOÇAK)

 

MÜDÜRLÜKTEN VEKİLLİĞE...

 

Ordu İmam Hatip Lisesi müdürlerinden Samsun eski milletvekili Ali Acar vefat etti. Ali Acar Samsun'da toprağa verilecek.

Ali Acar kimdir?

İlahiyatçı, eğitimci, siyasetçi, MSP XV. Dönem Samsun Milletvekili. 1941, Yazıbağı / Samsun doğumlu. Baba adı Salih, anne adı Fatma. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Arapça, Farsça, Fransızca biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.Eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Hamidiye Camii İmam-Hatibi, Samsun İmam Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı, Ordu İmam Hatip Okulu Meslek Dersleri Öğretmeni ve Müdürü olarak görev yaptı.

Ali Acar, 14.10.1973  genel seçimlerinde Milli Selamet Partisi’nden XV. Dönem Samsun Milletvekili seçilerek 05.06.1977’ye kadar TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

(ORDU GAZETE)

 

DOĞUM TOKAT, VEFAT  İSTANBUL...

 

TASHİH: Ali Acar hocamızın doğum yeri yanlış olmuş. Hocamız Tokat Gürcü Köyü doğumlu.

Ayrıca, Samsun'da değil, İstanbul’da toprağa verildi.

(Ahmet Ali GENCEL)

 

TALEBELERDEN HATİM SEFERBERLİĞİ...

 

[1/4 20:50] Necâti DiZDAR/(78mezunu. bulancaklı. kocaelideoturuyor) *Esselamu Aleykum..

Muhterem Hocalarım... Merhum Ali ACAR Hocamız için Hatim okuyacağız cüzleri biz mi dağıtalım yoksa herkes okuyacağı cüzü bildirsin mi? görüşlerinizi almak istedik...

 

SON İKİ CÜZ BENDE...

 

[1/4 23:17] Mehmet KaRaBuLuT: Son iki cüz bende:" Mehmet Karabulut hocada" Konya.

Rabbim Ali hocama rahmetiyle muamele eylesin.

 

MÜ'MİN, MUVAHHİD, ŞUURLU...

 

Onun Mü'min- muvahhid ve şuurlu ümmet bilinci taşığını ; Rabbimin huzurunda şahidlik ederim. 

Sevgili Çocukları; Salih, Ayşe ve Fatihin de başları sağolsun. Sabır ve metânet diliyorum. Fi Emanillah...

 

 SÜRECİN ÖZETİ, HOCAMIZIN HİCRETİ...

 

Evet, sürecin özeti bu. Bir varmış bir yokmuş. Ordu İmam-Hatip Okulu’nun ilk müdürlerinden Ali ACAR Hocamız, yukardaki paylaşımlarda ifadesini bulan hasletlerle berâber ebedî yolculuğuna çıktı. Menzili mübârek olsun.

 

LÜLEBURGAZ, UZUNKÖPRÜ, TOKAT...

 

Yukarda kısaca değindik; bir sene 80 kaçtı bilmiyorum, Millî Eğitim Bakanlığı'nda dâire başkanı mıydı, müşâvir mi tam hatırlamıyorum, Lüleburgaz'da sınıfta dersteyim, kapı açıldı; bir de baktık ki Ali ACAR. 

Aynı ziyâreti Edirne Uzunköprü'de Erol AKÇAY Ağabey'e de yapmış. Bunu bir ipucu olarak arz ediyoruz. Son âna kadar hep ilgilendi, gidebildiğin bizzat gitti, gidemediğini telefonla arayıp sordu. 

Kaç defâ Ordu'ya geldi meselâ. Gerçi talebeleri de, meselâ önceki yıl Tokat'a memleketine geldiğinde buradan ziyaretine gittiler. Talebeleriyle çok ilgilenmiş. Çok muhabbetli geçmiş. 

 

RAHMET İKLÎMİ, REYYÂNMEVSİMİ...

 

Allâh CC rızâsı eksenindeki bu muhabbet inşâllâh Efendimiz SAV in komşuluğuyla netîcelenecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle sözü bağlarken Rabbimizden bu temennîmizi bizlere lûtfetmesini, günâhları yakan Ramazan iklîminde, Reyyân mevsiminde katına aldığı hocamızı Efendimiz SAVin rahmet ayı, ümmetimin ayı buyurduğu bir mevsimde sonsuz mağfiretine gark etmesini niyâz ediyor, cümle sevdiklerimizle berâber Livaul'Hamd sancağı altında buluşmamızı lûtfetmesi dileğiyle tüm ehl-i îmâna sevgiler-saygılar, muhabbetler sunuyoruz wes'selâm...

 

 

 

Anasayfa