BALON SÖNDÜ, GÜNEŞ DOĞDU…

Şafak DELİÇAKAR2023-06-05 09:50:00

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeni kabinesi vatanımıza ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun. Görev alan bütün bakanlarımıza bundan sonraki süreçte üstün başarılar diliyorum.

4 ayrı ittifaktan oluşan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde siyaseten hemen her şeye tanık olduk. Bu süreçte iftira ile eleştirileri birbirine karıştıranlara, kötü karalama kampanyaları başlatanlara, ne yazık ki kendi seçmen tabanını bile aldatanlara Türk halkı çok şükür prim vermedi.

En önemlisi bebek katili PKK’nın siyasi şubesi HDP ile TBMM’de kapalı kapılar ardında gizli pazarlıklar yapanlar, boylarının ölçüsünü miletten almadı mı? Aldı. Sırf kirli emeller, kirli oyunlar ve kirli pazarlıklar uğruna gelene gidene bol keseden vekillik dağıtan zihniyete de kapı aralandı gibi gözüküyor.

Kendi pazarlık maharetlerini seçime kadar Cumhur İttifakı üzerine çeken bu zihniyetin klavyeşörleri bu kezde Sinan Ogan ile nasıl anlaşıldı? Fatih Erbakan’a ne vaad edildi? Bahçeli, yeni kabineden bakanlık isteyecek mi? Gibi savsata sorularla milletin aklını çalmada da başarılı olamadılar.

Kabine ve vekillik konularında Cumhur İttifakında hiçbir pazarlığın söz konusu olmadığı takdire şayan değil midir? Yeni kabinede yer alan isimler bunun da kanıtı değil midir?

Bir kere vatanın ve milletin bekası söz konusu olduğunda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de pazarlık asla ve kata söz konusu olamaz, düşünülemez, teklif dahi edilemez. Bunu hala anlamadıysanız ne diyeyim.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının ardından bayrağı devralan Türk ve İslam Dünyasının Bilge Lideri Dr. Devlet Bahçeli, söz konusu vatan olunca en çok bedel ödeyen isim olmadı mı? Son örneğini 15 Temmuz darbe girişiminde de gördük. Bahçeli bu üstün feragatini 2018’de ve 2023 yılında da üstün başarıyla sürdüren devlet adamı olmuştur.

Çatlasanızda, patlasanızda Yeni Türkiye Yüzyılı, Türk’ün Asrı olacaktır.

Balon söndü, güneş doğdu…

 

Anasayfa