MEHMET HİLMİ GÜLER, SÜLEYMAN DEMİREL, UĞUR YÜCE...

NURİ KAHRAMAN2023-07-03 11:33:58

Bayram sürecini ayrıca yazacağız inşâllâh. Gerçi bu yazacağımız da bayramdaydı. 1 Temmuz; bayramın 4. günü ORİMDER Ordu İmam-Hatip Liseliler buluşması için Merkez İmam-Hatip Lisesi bahçesindeyiz. Konumuz bu da değil. Davetli olarak aramızda bulunun OBB Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi GÜLER.

*** MEHMET HİLMİ GÜLER'İN KONUŞMASI... ***

Daha doğrusu orada yaptığı selâmlama konuşması.

Konuşma câmi sevgisi eksenliydi. Bu meyânda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bunları konuşan, ayrıca bu bağlamda istişâre vurgusu yapan insan, kamuoyunun, özelde STK'ların bunca feryâdına rağmen gerek Millet Bahçesi, gerekse eski Otogar câmileri  konusunda bu kadar duyarsız olabilir?

*** ÂH SÜLEYMAN DEMİREL!... ***

Ne yalan söyleyeyim, o gün büyüleyen o konuşma ve bunun sahadaki karşılığı bir prototip olarak Süleyman DEMİREL'i çağrıştırdı.

Bu konuşmayı genişçe değerlendirmeyi düşünürken, baktık ki bizden önce mevzû sosyâl medyaya düşmüş. Olayın tescîli ve târihe not meyânında, STK'larımızın bir tespit ve haykırışı olarak buraya alıyoruz; buyrun:

*** DALGA GEÇMİYORSUNUZ DEĞİL Mİ? ***

"Selamünaleyküm Ordu Büyükşehir Belediye başkanı  Dr. Mehmet Hilmi Güler Orimder  buluşmasında yapmış olduğunuz konuşmada Ordu'ya çok büyük cami yapalım en büyüğünü yapalım diyerek bizlerle #dalga geçtiniz Camii yapılacak olan #ihtiyaç olan alanda eski stadyum alanında millet bahçesi projesi içinde ve eski otogarda Camii alanı ayırmadınız.

*** BU NE PERHİZ, NE LAHANA TURŞUSU?!... ***

 Bir de çıktınız Bizimle eğleniyorsunuz ağaların #marabalarıyla eğlenmesi gibi evet siz o makamda kendinizi Ordu ilinin #ağası Biz Ordu halkanıda maraba gördünüz görmeseydiniz Ordu halkının fikirlerini dikkate alır ihtiyaca cevap verirdiniz...

*** HARİTA DA, PLÂN DA ÖNÜNÜZDE DEĞİL Mİ?!... ***

 #sizler yer bulun Arsa üretin büyük camii yapalım diyoruz senin üretemediğin arsayı bulamadığın alanı biz nasıl bulacağız Büyükşehir Belediye başkanı sizsiniz  bu yaptığınız size inanan güvenen size saygı gösterir sizi seven Ak oylarını veren bu insanlara büyük #saygısızlık onların dini hassasiyetlerini duygularını yok sayma rencide etme hakkınız yok...

***** RENCÎDE HAKKINIZ YOK! *****

bu Hakkı size kimse vermedi yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz. #Ordu ilinin merkezinin 40 yıllık Cami sorunu olduğunu ihtiyacın ne kadar üst seviyede olduğunu bildiğiniz halde nefsinizden kibirinden enaniyetinizden vazgeçip imkan vermedin engel oldunuz

*** CÂMİLERİ YOK SAYIYORSUNUZ!... ***

#millet bahçesi projesi içinde Selatin cami için alan ayrılmaması için elinizden geleni yaptınız eski otogar alanında 37 yıllık cami yok saydınız caminin #İsrail'in mescidi aksa'yı ablukaya alması Garaj camiyi şu an ablukaya aldınız ve camiye 2000 metrekare bir alan ayıramadınız yapmış olduğunuz son revizyon imar planında camiye kamuya bırakılan alanları imara açarak sattınız yine eski otogar alanına eski Millet düzü sebze pazarına eski yeni Çarşı alanı orta Cami yanı alanları imara açarak arsa niteliği kazandırdınız yapmış olduğunuz yeni #revizyon imar planı içinde bırakmış olduğunuz bir tane cami alanı yok.

*** YA BOZTEPE, YA ÇAYBAŞI KAYAK MERKEZİ?!... ***

Ordu'nun girişinden kum başından

turna suyuna kadar bir tane cami yeri bırakmamışken #boztepe'ye #Çambaşı kayak merkezine Cami alanları bırakmamışken dün Orimder buluşmasında çıkmışsınız kürsüde büyük büyük en büyük Camii yapmaktan bahsediyorsunuz etmeyiniz...

*** LÜTFEN BİRAZ SAMÎMÎ OLUNUZ! ***

 Sayın başkanım size #yakışmıyor gerçekçi olun bu milletin aklıyla dini inançları ile lütfen daha fazla #oynamayınız #Rabbimin adaleti büyük yakında üzerinize tecelli eder o zaman aklınız başınıza gelir..." (Uğur YÜCE)

*** GAZİANTEP'TEN GELEN SESE KATILIYORUZ... ***

Bizim başkan da aynı şeyleri  söyledi, istişâre vurgusu yaptı ama önemli olan bunu fiiiliyata dökmek. Bakınız aynı çağrı -benzer bir bağlamda olmalı- Gaziantep'te de yapılmış. Demekki her yerde aynı sıkıntılar var; işte buyurun;

***** ÇÂRE Mİ? ÇÂRE; İSTİŞÂRE! *****

"Bir üstadım ile çare arayışımıza kısa bir cevap; Bu güvensizlik ortamını kaldırmanın ve en aza indirmenin en iyi yolu istişare, karşılıklı konuşmadır. Diye düşünüyorum. Müşterek zamanı ve mekanı paylaşan insanların birbirlerine karşı sorumluluğu vardır. İhtiyacı vardır. Küresel ve ulusal sorunlar tekil çabalarla, münferid teşebbüslerle çözülemez. konsensüs,  mutabakat sağlanması gerekir." (Enver BAKIRCI)

*** ORDUMUZ DA YURDUMUZ DA DAHA GÜZEL OLSUN... ***

Ama gel gör de bunu bizim seçilmiş olup kendini farklı konumda hissederek kendini seçkinlik kibrine kaptırmışlara anlat üstâdım!

Gaziantep'e selâm olsun; bu feryatlar kulaklara küpe icraatlara ilham kaynağı olsun;

*** NİCE BAYRAMLARA WES'SELÂM... ***

olsun ki Hak katında da, halk nezdinde de ölçüye, mîzâna, adâlete uygun düşen güzellikler yankı bulsun; Ordumuz ve de yurdumuz iyilikler, hoşluklar, güzelliklerle dolsun; Âmîn, nice bayramlara wes'selâm...

 

Anasayfa