SÂLİH AĞABEY DE GİTTİ...

NURİ KAHRAMAN2023-08-03 09:38:01

 

Güzel düşünceleri vardı. Konya'daki son görüşmemizde hâtıralarını bitirmek üzere olduğunu söylemişti. İdeâlist bir insandı. Hep birşeyler yapmak, faydalı olmak isteyen bir ahlâktaydı.

*** INNÂLİLLÂHİ VE İNNÂ İLEYHİRÂCİÛN ***

Haber Salı gün ikindi sonrası düştü ekrana. Fakat net anlayamadım. 3 kişilik fotoğraf, birini tanımıyorum. Onun adı da Sâlih olabilir diye tereddüt ettim. Yorum kısmına yazdıktan sonra Telat ÖNER Bey geri aradı ve biz olayı ilk anda ORDU İMAM HATİP ÂİLESİ grubumuzda şöyle paylaştık:

“Telat ÖNER Hocamızdan öğrendiğimize göre SÂLİH AYDIN AĞABEY EŞİYLE KABADÜZ YEŞİLADA'DA TRAFiK KAZÂSINDA VEFAT ETMİŞLER. İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn... ALLÂH CC RAHMET EYLESİN.  MEKÂNLARI CENNET OLSUN... Âmîn wes'selâm...”

Ve hemen tepkiler yeni paylaşımlar ardada geldi:

*** AH BE SÂLİH ÂBİ!... ***

[19:01, 01.08.2023] +90 544 841 26 66: Ah be salih abi mekanı cennet olsun inşallah yakınlarına allah sabırlar versin… (Cemâl SES)

*** MEKÂNLARI FİRDEVS OLSUN!... ***

An itibariyle Ordu İmam Hatip lisesi ilk mezunlarından. Ordu müftülüğü eski murakıpların dan, okul arkadaşım emekli din görevlisi Salih AYDIN'ın vefatını öğrenmiş bulunmaktayım.Cenabı Hak Merhuma Rahmetiyle muamele eyleyip Mekanını Cennet'ül Firdevs'i âlâ da Sevgili Peygamber s.a.v. Efendimize komşu eylesin. Ailesine, Sevenlerine, arkadaşlarına Sabrı Cemil Ecri Cezil Omri Tavil ihsan eylesin. Ordu diyanet camiasının. Ordu İmam Hatip lisesi mezunları ve mensuplarının başı sağolsun.

Not:Cenazenin kaldırılma saati henüz netleşmedi… (Süleyman Aydın MEMİŞOĞLU)

*** NEZÂKET VE ASÂLET TİMSÂLİ... ***

[19:04, 01.08.2023] Hüseyin YAŞAR/ordu. 75: Nezaket ve asalet timsali. Ordu İH  mezunu Muhterem Salih Aydın  ağabeyimiz elim bir kaza sonucu eşi ile birlikte öldüğünü büyük bir acı ile öğrenmiş bulunmaktayız. Allah rahmet eylesin mekanları cennet dereceleri 'Ali olsun.. Amin amin inşallah...

*** SAMÎMÎ, MÜTEBESSİM, FEDÂKÂR BİR MÜ'MİNDİ... ***

Sonra, Konya'da Sâlih Âbiyle berâber üçümüz oturup sohbet ettiğimiz Necmeddin Erbakan Üniversitesi İlâhiyât Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Hâlit ÇALIŞ Hoca yazdı:

“Salih AYDIN, Ordu-Kabadüz’de geçirdiği trafik kazasında eşi ile birlikte dâr-ı bekâya irtihal eyledi.

Salih ağabey, samimi, mütebessim, fedakar, yardımsever, hoşsohbet bir mümin idi.

Orduluların Konya’daki Salih ağabeyi, Konya’da yüksek öğrenim görenlerin velisi ve kefili idi.

*** TALEBELERİN KEFİLİYDİ... ***

Vaktiyle kredi-burs müracaatlarında kefil istenirdi. Kefil gösterecek bir tanıdığı olmayanlar Salih abiye gider, o da tereddütsüz kefil olurdu. Bir ara “yaklaşık 1000 öğrenciye kefil olmuşum, Allah’a şükür kefalet sebebiyle hiç sorun yaşamadım” demişti.

Rahman, rahmetiyle muamele eylesin, şahitliğimizi kabul buyursun.” (Hâlit ÇALIŞ)

.  *** ÜNİVERSİTEDE OKURKEN TANIDIM... ***

“Sevgili #SalihAydın ağabeyimizin elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktayım an itibarıyla

1986 yılında üniversitede okurken tanıdığım Konya Büyükşehir Belediyesi'nde idareci olarak çalışan ve Konya'da yaşayan Orduluların, özellikle üniversite öğrencilerinin maddi ve manevi anlamda ağabeyi durumundaki sevgili Salih Aydın ağabeyimin,

#Kabadüz'de meydana gelen #trafik kazasında eşi ile birlikte hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun.

Allah, gani gani rahmet eylesin!

Merhumun ve merhumenin ruhları için el-Fatiha!”

(Yahya PALAVAR)

*** GARAJDAKİ ANONSLARI HÂLÂ KULAĞIMDA... ***

ÜNİVERSİTE İÇİN KONYA'YA İLK GİTTİĞİMDE ONUNLA TANIŞMIŞTIM. BİZE HEP ABİLİK YAPTI.HEP YANIMIZDAYDI.GARAJDAKİ ANONSLARI HALA KULAĞIMDA. BİZ ONDAN RAZIYIZ.YÜCE MEVLAM DA RAZI OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN TÜM SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLİYORUM… (Tâlip CAN)

*** HER KONYA'YA GİDİŞİMİZDE GÖRÜŞÜRDÜK... ***

"Biz de, büyük çocuğumuzun orada görev yapması bağlamında sık sık gittiğimiz ve hemen hemen her gidişte görüştüğümüz,  

Ordu İmam-Hatip Okulu yıllarından ağabeyimiz olarak tanıdığımız ancak asıl görüşme ve muhabbetimizin Konya buluşmalarımızla pekiştiği bizim neslin öncü ve okulumuzun ilk mezunlarından; bir yetişmiş değerimiz, edebi, ahlâkı, nezâket ve samîmiyetiyle temâyüz etmiş, gerek Ordu Müftülüğü gerekse Konya Büyük Şehir Beleyesi'nde çalıştığı yıllarda mazbut hâtıralar ve zarif şahsiyetiyle güzel bir dostluk hâlesi oluşturmuş, özellikle Konya'da ikâmet eden, tedrisât ya da ticâret gibi sebeplerle bir şekilde oralarda bulunan hemşehrilerine her anlamda yardımcı olup ağabeylik etmiş, Konya'da her yerde tanındığına, güzel bir çevre edinip îtibâr gördüğüne şâhit olduğumuz güzel insan Sâlih AYDIN Ağabeyimizin, memleketinde yakınlarının arabasıyla seyir hâlindeyken mahalleleri Kabadüz Yeşilada'da meydana gelen trafik kazâsında refîkası ve bir akrabasıyla berâber hayâtlarını kaybetmeleri bizi ve tüm sevenlerini acıya boğmuştur.

Cenâzeler bugün ikindiyi müteâkip Yeşilada Câmii'nde kılınacak namazın ardından âile kabristanlığında toprağa verilecektir.

Mevtâlarımıza Yüce Rabbimizden sonsuz rahmetler, yakınları, sevenleri ve câmiamıza sabr-ı cemîller niyâz ediyor; bizlere Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşmayı lûtfetmesini yalvarıyoruz... Âmîn wes'selâm..."

*** EŞİYLE BERÂBER ÖRNEKTİLER... ***

Hanife Taş: "Nuri hocam Salih hocam hakkında düşündüğüm her şeye rehber olan bilgiler verdiniz Allah razı olsun her cümlenizi tasdikliyorim İmam efendi nasıl bilirdiniz diye sorduğunda iyi bir müslumandi diyebileceğimiz eşi Fatma ablamizla beraber çok kıymetli hocamızdı derinden üzgünüm Allahim gani gani rahmet eylesin inşallah

*** İYİ BİR MÜ'MİNDİ... ***

Yaşar Karaman: "Allah ım gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun sizlere sabırlar diliyorum hepinize kardeşim çok üzüldüm iyi bir mümindi aile efradına sabırlar diliyorum"

*** NAİF BİR KARDEŞİMİZDİ... ***

Ahmet Çakır: "Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok nahif bir kardeşimizdi."

*** HÜKMÎ ŞEHİTLERİMİZE RAHMET... ***

Ahmet Ali Gencel: "Trafik kazasında hayatlarını kaybedip hükmi şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum kabirleri nur mekanları cennet olsun camiamızın ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun sabırlar diliyorum"

Hasan Minnet: "Biz de çok iyi bir müslüman olduğuna şahidiz Mekânı cennet makamı alî olsun sevenlerine ve yakınlarına sabır diliyorum üzüntünüzü paylaşıyorum"

*** İYİLER BİRER BİRER GİDİYOR... ***

Kemal Menceloğlu: "Rahmet olsun, mekanı cennet olsun hocam. Benimde tanıştığım birisiydi.

İyiler birer birer çekip gidiyor

Gönüllerimizi tahrip ediyor

Dünyayı kucaklayıp giden kullar

Bu olup bitenlere bilmem ne diyor"

*** BİR YILDIZ DAHA KAYDI... ***

Abdulkadir Demir

Aramızdan bir yıldız daha kaydı...

İyi kalpli, gönül insanı, merhamet yüklü güzel insan…

Hocamıza Allah'tan rahmet, sevenlerine de sabır dilerim...

" Innâ lillahi ve ınnâ ileyhi raciun”

Biz Allah'tan geldik ve dönüşümüz yine onadır.

Ecelleri kadar değil

Eserleri kadar yaşayanlardan Allah(cc) hoşnut ve razı olsun..

 *** TAKDÎR-İ İLÂHÎ; VAKİT BİTTİ!... ***

Sâlih ÇELEBİ/Aybastı:

Allâh Rahmet Eylesin Mekânları Cennet olsun.

Salih abimiz bizi yaktı Sözleşmiştik yaylada  buluşmaya.

        Takdiri ilahi vakit bitti..

Ruhları  şad olsun.

*** İMAM-HATİP NESLİNE SABIRLAR DİLİYORUM ***

İbrâhim YÜKSEL: Çok  sevdiğim  dostum  Salih kardeşime  ve hanımına  Mevladan rahmet diliyor imamhatip nesline sabırlar diliyorum...

*** GÖNÜLDEN DUÂLAR, İÇTEN ÂMÎNLER... ***

Şu an cenâzeye gitmek üzere yoldayken, yukarda serdettiğimiz tüm duygu, düşünce ve yorumlara teşekkür ediyor ve de katıldığımızı belirtiyor, duâlara gönülden âmînlerle berâber, Rabbimizin bizleri Sâlih Ağabey gibi sâlihlerden eylemesi, akıbet, cümle sevdiklerimizle Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşturması niyâzıyla Allâh'a emânet olunuz diyor, sizlere sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Anasayfa