FİLİSTİN İÇİN SATTI DİYENLER; ONU SATMAK! İSTEYENLER...

NURİ KAHRAMAN2023-10-13 09:40:22

 

Şükrü ULUTAŞ Bey arkadaşımız, biraz da güncelliği bağlamında olmalı, Şevki BEKİROĞLU'nun Twitter hesabındaki şu metni paylaştı:

*FİLİSTİN HALKI TOPRAK SATTI MI?...*

"Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Balfour Deklarasyonu imzalandı. İngiltere'de dışişleri bakanı olan Arthur Balfour'un girişimiyle başlatılan ve sonuçta Filistin'de bir Yahudi devletinin -İsrail- kurulmasıyla sonuçlanan bir girişimdir. 1917.

Bunun ardından planlı bir şekilde bölgedeki Arap nüfus imha edildi.

Arapların çoğu zorbalıkla yerinden edildi.

Evlerini ve arsalarını satmaya zorlandı.

*FİLİSTİN HALKI DİRENDİ.*

Bunun üzerine İngiliz yönetim *Emlak vergisini aşırı derede arttırdı.*

Öyle ki vergisi mülkün değerinin beş katına on katına çıktı. Bu *vergiyi vermeyenlerin mülkü haczedildi.*

*İŞİN ESASI BUDUR.*

Bu olay tarihlere Filistinliler toprak sattı diye geçti..."

(Şevki BEKİROĞLU)

*BİZ DE PAYLAŞTIK*

Bu yazıyı görünce, ilginçliği ve bir yanlışı tashihi bağlamında biz de sayfamızda paylaştık. Bu ve benzeri paylaşımlara hep itiraz yorumları yapan bir arkadaş burada da yapacağını yaptı:

*OLAYI SAPTIRMAYALIM!?*

Ömer BARÇIN: Sn. Şükrü Ulutaş.1917 Arap Nufus imha edilmedi, Türkler katledildi. Birinci Dünya savaşınında yaşanan en büyük katliamdır, Türk katliamı. Olayı saptırmamak gerekiyor. Filistinlilerin yahudilere toprak satışı 1947 sonrası yaşanmıştır. 1917 yılı değil.

*YANLIŞ BİLGİ, ZEHİRLİ ALGI*

Biz de duramadık. Önceki buna benzer genel îtirazları da göz önünde bulundurarak kardeşliğimiz ve îmânımız olduğu kadar dâvâmıza da zarar veren bu yanlı, yanlış, nifak muhtevâlı algının sonucu olan yoruma kendimizce bir cevap verdik:

*GÂVUR; KATLİAMDA ARAP-TÜRK AYIRMAZ*

Nûri KAHRAMAN: Türk katliâmı yapılması Arap katliâmı yapılmadı anlamına gelmez. Gâvur herkesi öldürüyor, yok ediyor. Ortadoğu'daki kan kimin eseri? Görüntüde araplar birbirini öldürüyor; ama gerçek ne?

*PKK KİMİN, NASIL ESERİ?*

Peki; ülkemizde sağ-sol savaşları yaşandı. Her iki taraf ta bizim vatandaşımızdı. Peki işin esası neydi? Bugünkü PKK kimin eseri? Müslümanların mı? Yoksa nüfus ve kütük oyunlarıyla aslen ermeni, yahudi olanların özbeöz Türk gibi kayıtlara geçirilmesi değil mi?

*ARAPLARI HÂİN GÖRME SAPLANTISI*

Yâni arkadaş; gâvuru mâsum, Filistinli ya da arapları hâin göstermeye ne kadar meraklısınız? Bu da içimize ırkçılık mikrobuyla sokulmuş bir yahûdî zihniyeti yansımasıdır.

*ONLAR ÖYLE (DE)YSE; BİZ NEYİZ?*

Arap hâin, Arap hâin; başka bir şey bilmiyoruz. Biz çok mu iyiyiz? Türkiyeyi İslâm'dan uzaklaştıranlar, kurdukları düzenle İslâma sırt çevirip Hristiyan-Yahudi karması batıyla uygun adım hâline getirenler araplar mıydı? Bugün özbeöz Türk olup ta aşırı İslâm düşmanları yok mu?

*SELÂM'A SERT ÇIKAN TÜRK DEĞİL Mİ?*

Adam Arapça diye selâma bile açık açık, bangır bangır karşı çıkıyor. Böylelerine yarın İSLÂM hâkimiyeti de bakalım nasıl bir tepkiyle karşılaşacaksınız?

Arap hâin söylemi de işgâl operasyonunun bir algısı ve de küfür ablukasının bir parçası.

*BATIYA ŞİRİNLİK BİRŞEY KAZANDIRMAZ*

Batının hangi girişimi adilâne de biz onlara karşı dürüst, tarafsız edâsına bürünüyoruz? Kaldı ki sizin söyledikleriniz onların propagandasının bir parçası. Gerçeklikle bir alakası yok.

*BU NEYİN EDÂSI, NASIL USLÛP?*

Hem siz öyle bir edâyla yazıyorsunuz ki; İngilizler oraya Filistin'e medenîce gelmiş, hiç bir zorlama, zırlama yapmamışlar. Filistinliler de vatanlarını bu asil ve de medenî insanlara, onları Türklerin elinden kurtarmanın karşılığı olarak hediye etmişler! Böyle bir uslup kullanıyorsunuz.

*BATI MÂSUM, ARAP HÂİN Mİ YÂNİ?*

Bu meyanda, herşeye bir îtiraz konduruyorsunuz. Batı mâsum, Herkes hâin. Lâfı uzatmayalım; işin özü bu. Şu, İslâm diyarlarını hiyânetleriyle batıya peşkeş çekenlerin suçu başkalarına atma, hedef şaşırma propagandalarına hizmet etmeyelim.

*GÂVURUN EKMEĞİ, HÂİNİN YAĞI!*

Gavurun ve de gerçek hainlerin ekmeğine yağ çalmayalım. Bu bize hiçbir şey kazandırmaz. İslâma ve müslümanlara karşı net olalım bet değil. Sinsi propagandalara kapılmama ferâsetini gösterebilelim. Aksi takdirde açıktan ofsayta düşer, tarafımız noktasında tereddüdler hâsıl olur, ortada kalakalırız Allâh CC korusun.

*NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ, DERDİNİZ NE?*

Hep bu tarafın iddialarına itirazla ne yapmak istiyorsunuz? Hangi doğrunun peşindesiniz? Batılıların doğruları mı? Onların bize dikte edip ezberlettikleri tarih, işgâllerinin devamını sağlama meyânında değil mi? Bizi parçalayıp bölükpörçük ettiler.

*ARAP HÂİN, TÜRK LAİK!*

Daha bir araya gelemeyelim diye bize ARAP HÂİN, onlara TÜRK LAİK oldu, DİNDEN ÇIKTI, SİZDEN KOPTU, zâten sizi hep sömürmüştü propagandalarını târih dedikleri derslerin içerisine enjekte hattâ dikte ettiler. Durum ortada. Birbirimize güven tarumar. Sevgi nefrete dönüşmüş.

*SİZİN YAPTIĞINIZ NEYE, KİME HİZMET?*

Sizin yaptığınız da bu propagandaya hizmetten başka bir şey değil. Kimin ekmeğine yağ çaldığınız önemli olsa gerek. Bu sizin yaptığınız batılıların umurunda değil. Size madalya da vermez. Onlar sistemi kurmuş.

*PİYONLAR, AJANLAR, GÂFİLLER!*

Piyon, ajan ve gâfiller eliyle tıkır tıkır işliyor. Sen kendini düşüneceksin.

*Ne yapıyorsun, neye hizmet ediyorsun? Hakk'a mı, Hak düşmanlarına mı?* wes'selâm..."

Evet, konu mühim, hassas, hayâtî. Çünkü mevcut olayları yorumlamamızda etkili. Şu nâzik, her anlamda bizim için önemli, her şeyden önce insânî ve de vicdânî Filistin konusunda dahî kimilerini;

*NE HÂLLERİ VARSA GÖRSÜNLER!*

tavrı moduna getiriyor. Hattâ, bu propaganda öylesine genlere denircesine işle(n)miş ki; yıllarca Medîne'de yaşayan bir ilâhiyâtçı hoca arkadaşımız bile Yüksek İslâm Enstitüsü grubumuzdaki bu paylaşımımızın altına heyecanla, gözleri parıldarcasına şu cümleleri düşmüş:

*Bu bilgi çok önemli. Kaynağının belirlenmesi ve yaygınlaşması gerekiyor*

Bunun üzerine Google'a yazdım. Bu konuda yeni yayınlanmış yazılar var. İkisi de uzun uzun Şevki Bey'in paylaşımını destekler mâhiyette. Belki o da o kaynaklardan yararlanarak bu paylaşımı yaptı.

Biz şimdi bu yazıların linkini vermekle yetinelim; arzu edenler bu araştırma mshsûlü bilimsel yazılara oradan ulaşırlar:

*İKİ LİNK, BİR GERÇEK* 1-https://fikirturu.com/jeo-strateji/filistinliler-topraklarini-satti-mi/

2-https://www.haksozhaber.net/filistinliler-topraklarini-satti-yalani-nasil-ortaya-cikti-167304h.htm

*GAYRETİMİZ HEPİMİZ*

Bugünlük te bu kadar; tüm gayretimiz îmânımız nefsimizde, neslimizde, memleketimizde, coğrafyamızda, hattâ dünyâmızda iktidar olsun muvâcehesinde.

*HER NE KADAR, KİMİ ZAMAN!*

Yazmalarımızın, çizmelerimizin esâsı hep bu gâyeye müstenid. Merâmımız, kimi, havaya göre olası havâileşmesi ve de dalgalanmalarıyla berâber özünde bu minvâlde.

*DÂİM VE KÂİMLERDEN EYLE YÂ RABB!*

Rabbimiz bizleri bu yolda dâim ve kâimlerden, sapmadan, yalpalamadan gidenlerden,  mâlâyânîye düşmeden, nefsâniyete kaymadan, zamandan mekâna, dâvâdan imkâna her kalemde emânetlere riâyetle berâber, don tahlilde  en az hasarla itmâm-ı ömr eyleyenlerden olmayı lütuf buyursun...

*TÜM SEVDİKLERİMİZLE BERÂBER*

Âmîn, Âmîn, Âmîn diyor; Yüce Mevlâ'mızın hem de tüm sevdiklerimizle berâber Efendimiz SAV'in komşuluğunda buluşmayı ihsân buyurması niyâzıyla Konya'dan cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Anasayfa