PARAMIZI PARAMIZLA ÇEKİYORUZ!..

Şafak DELİÇAKAR2023-12-02 10:50:03

Duyunda inanmayın! Daha bugün şahit oldum. Devlet bankalarında eğer hesabınız var ise günlük 5 Bin Liradan yukarı para çekemiyorsunuz.

Evet şimdi doğru duydunuz. Sigortalı çalışan bir arkadaşım bana; “Bugün maaşım yattı gel beraber bankamatikten çekelim. Sonra işyerine geçeriz” dedi.

Arkadaşım kartını bankamatiğe soktu. Hesabında 11 Bin Lira civarında bir bakiye vardı. Para çekme butonuna dokunarak 7 bin 500 Lira istedi. Gelen cevap ise günlük para çekme limitiniz 5 Bin Liradır diye yazılınca bende arkadaşımda şoka girdik.

Neyse arkadaşım 5 Bin Lirayı aldı ve akabinde müşteri hizmetlerini aradı. Alınan cevap sistem öyle imiş. Eğer gün içerisinde 5 Bin Lirayı aşan limiti de çekmek isterseniz ekstra bir ücret (74) Lira daha ödemesi gerekiyormuş arkadaşımın.

O da hesap hangi şubede ise oraya gitmesi gerekiyormuş. Aynı bankanın diğer şubelerine giderse rakam yine değişiyormuş. Düştüğümüz hale bir bakar mısınız? Resmen paramızı paramızla çekmek zorunda kalıyoruz…

İhtiyacı olduğu için arkadaşımla birlikte şubenin yolunu tuttuk ve içeride kalan paranın tamamını üzerine 74 Lira daha vererek çekip işyerimize geldik.

Şimdi, devlet bankalarının yıllardır uyguladığı bu tefeciliğe BDDK ve Merkez Bankası bakalım ne diyecek?

Yazık yahu gerçekten milletin üç kuruşuna göz diken bu düzene, bu aymazlığa, bu vurdumduymazlığa yazık…

Böyle bir dünya olmaz. Derhal bu düzeni değiştirin derhal. Soygununuzla, vurgununuzla, talanınızla artık gariban milletin cebinden elinizi ayağınızı çekin.

Bu arada özel bankalarda böyle bir düzenek yok! Ben 7 Bin 500 Lira emekli maaşı özel bir bankadan alıyorum. Ve maaş çektiğim bankadan bana gelen mesaj da ise, günlük para çekme limitimin 74 Bin Lira olduğu denildi.

Duydunuz mu BDDK? Duydun mu Merkez Bankası? Bu zulme artık bir son verin…

Anasayfa