YÖNETENLERİN İDEAL YURTTAŞI …!

SEDAT AKKÖSE2024-01-04 09:41:22

İdeal bir yurttaş, her şeyden önce soru sorma özelliği olmayan, sormayan sorgulamayan, olayların neden ve niçinine kafa yormayan bir insan tipi ideal tiptir.

İdeal bir yurttaş, başının belaya girmesini istemez, ancak bu istememe durumunun onun başının belaya girmesini ne derecede önler o da pek belli değildir.

Çünkü, İdeal yurttaşların başlarını sık sık belaya sokar.

Bir Memlekette gerçekleri bilenler susturulursa ve "Halk Yalanlarla Uyutulursa", Acaba nasıl bir toplum ortaya çıkar. ? Bunun dünyada güzel örnekleri çoktur ve bu açıdan bizdeki eğitim de, Gerçekten başarıya ulaşmıştır..!

İdeal bir yurttaş, "Yasal Haklarını Bilse de Bilmezden Gelen" Bir insan tipidir. Bilmek için özel bir merakı da yoktur. Bilsem ne olacak ki, der. Bilmek zaten herkese yaramaz ve bir memlekette çok tehlikeli bir iştir..!

 

Nasıl ki, Bir heykele veya tabloya bakarken, Onu yaratan heykeltıraşı veya ressamı unutmamak gerekirse, böylesine sessiz, Akıllı ve İdeal Yurttaşı yaratanları da asla unutmamamız gerekir. Ve bu büyük hizmet karşısında, Bir memleketteki  bu tip İdeal yurttaşları yaratmak tabii ki Aslan Siyasilerimizin işidir onların Alınlarından Öpülmelidir...!!!

Anasayfa