FİDANGÖRDEN GAZZEYE ORDUDAN DÜNYÂYA...

NURİ KAHRAMAN2024-01-10 10:15:44

 

Bir hafta önce, geçen yılın son günü bir Filistinli kardeşimizi, Selâhaddin Eyyûbî'nin 34. kuşaktan torunu NAİM ZELLÛM EYYÛBÎ Bey'i Ordu'da misâfir  etmiştik.

*MÎRÂSIMIZ KUDÜS*

Giresun AGD Başkanı Yunus KILIÇ ve Eynesil MÎRÂSIMIZ KUDÜS DERNEĞİ Başkanı Şükrü UZUN Beylerle Ordumuza gelen değerli misâfirimiz, ORİMDER Başkanımız Abdurrahman MURTAZAOĞLU Bey'in teklifiyle derneğimizde bir de konuşma yapmıştı.

*SÂHİLDEN BOZTEPE'YE*

Bunun öncesinde İl Nüfus Müdürümüz, şu an Bulancak Belediye Başkan aday adayı olan M. Yusuf MERCAN Bey mihmandarlığında şöyle bir sâhil turu, sonrasında da Boztepe'de birlikte dolaşıp daha sonra Giresun'da vereceği konferans ve basın açıklaması için kendisini uğurladık.

*TORUNDAN DEDE EYYÛBÎ'YE*

Bu arada, Boztepe'den inerken arabada bize "Milliyetçiliğin Son Halkası: ÜMMİLLİYETÇİLİK" adlı kitabını imzalayıp verdi.

Kendisinden ve kitabından ayrıca söz edeceğiz inşâllâh. Ancak biz geçen senenin bu son gününde çağın sahabe-örnek insanları Filistinliler ve ayrıca onun tarihteki en büyük kahramanı bir kahramanın torununu ağırlamaktan, birlikte hava teneffüs etmekten son derece mutluyduk. Rabbimiz  kendilerinden ve bu mutluluğa vesîle teşkil edenlerden râzı olup, dedesi dâhil hep berâber sevdiklerimizle Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşmayı bizlere lûtfeylesin. Âmîn...

*ZAFERE KADAR GAZZE*

Gelelim bu hafta sonuna. Geçen seneyi Gazze ile uğurladığımız gibi bu yılı da Gazze ile karşıladık. Artık bundan sonra zafere erene kadar gündemimiz hep Gazze olacak. Çünkü, bizim de burada adına yakışır, başı dik, rûhu dinç ve mutmain bir ülke olarak yaşamamız Gazze'nin durumuna bağlı. Gazze hürse biz de hürüz. Değilse; bizim de elimiz-kolumuz bağlı demektir.

*PKK'DAN İSRAİL'E ŞER CEPHESİ*

Her neyse, konuyu uzatmayalım; bu bağlamda Ordu STK'ları Cumartesi günü meydanlardaydı.

Düzenlenen ŞEHİTLERE RAHMET, FİLİSTİN'E DESTEK, İSRÂİL'E LÂNET Mitingi MUHTEŞEM geçti.

Fidangör mevkiinde başlayan ve Köprübaşı'nda yapılan basın açıklaması ve duâ ile biten mitingde yol boyu atılan KAHR'OLSUN PKK,

FİLİSTİN YALNIZ DEĞİLDİR,

İSRAİL! FİLİSTİN'DEN DEF OL,

ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ,

ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN SESSİZ KALINMAZ, İSRÂİL'İN KORKUSU MUHAMMED'İN ORDUSU!

gibi sloganlara ve getirilen TEKBİRLERE vatandaşlar da katıldılar.

*ERKİN BÂKİ, Ö. F. YÜCEDAĞ*

Program, Diyânet-Sen Ordu Şûbe Başkanı Erkin BÂKİ'nin okuduğu şiir, sağlık çalışanları adına bir doktorumuzun ve TÜGVA Şûbe Başkanı Ömer Fâruk YÜCEDAĞ'ın yaptıkları konuşmaların ardından

*Murat SİVRİKAYA, Abdullâh  SÖYLEMEZ*

 Hâfız Murat SİVRİKAYA'nın Kur'an-ı Kerim tilâveti ve Ordu Merkez İlçe Müftümüz Abdullâh SÖYLEMEZ hocamızın yaptığı duâ ile sona erdi.

*GÜZEL GÜN, GÜZEL YÜRÜYÜŞ*

Güzel bir günde, Güzel Ordu'da, onun sağduyu târihine geçecek güzel bir program icrâ edilmiş oldu.

Erkin BÂKİ Hoca'nın okuduğu, yine en son GALATA MİTİNGİ'nde seslendirilen ve bizim programımıza da ayrı bir ruh katan metinle sizlere vedâ ediyoruz:

*"CANI CEHENNEME RAHAT UYUYANIN;"*

Kapısını örtenin, perdesini çekenin.

Canı cehenneme başkasının yangınıyla,

Evini ısıtıp, yemeğini pişirenin."

Canı Cehenneme:

Filistin topraklarına yerleşimci adı altında işgalcileri yerleştirenlerin.

Gazze’nin yangınından kendilerine gelecek devşiren, el ovuşturan ve İsrail hesabına çalışanların

“Ben ABD Dışişleri Bakanı olarak değil bir yahudi olarak geldim” deyip siyonistleri cesaretlendirenlerin.

”12 Yaşında Filistinli kızı öldürdüm ama ben öldürmek için bebek arıyorum” diyen İsrailli katil sürüsünün.

Canı Cehenneme; askerimizi, polisimizi  şehit eden, İsrail’in , ABD’nin, emperyalistlerin taşeronu olan PKK’nın PYD’nin ve tüm terör örgütlerinin.

Canı Cehenneme, Gazze’de soykırım uygulayan ve Filistin’i ortadan kaldırmaya çalışanların.

Siyonist İsrail ve onu destekleyenlere lanet, İnsan onur ve haysiyeti için yılın ilk günü “Şehide Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” diyerek  Galata Köprüsünü dolduranlara selam olsun."

*GALATA'DAN ORDU'YA*

*ORDU'DAN TÜM DÜNYÂ'YA!*

Biz de bu güzel hitâbeden hareketle, selâm olsun tüm Ordu'ya, selâm olsun tüm dünyâya diyor, burada tekrâr buluşmayı umuyor, Filistinli kardeşlerimizin zaferini tez zamanda bizlere göstermesi niyâzıyla Rabbimize yalvarıyor, cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm....

 

Anasayfa