FÂRUK BEŞER, HAYDAR HÖYÜK; YOL UZUN, MESELE BÜYÜK...

NURİ KAHRAMAN2024-01-18 10:06:13

 

Emekli Hoca Ağabeyimiz, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nden büyüğümüz dijitâl grubumuzda;

*EHL-İ SÜNNET VEL'CEMAAT HOCA*

"Ülkemizin değerli Âlimlerinden ders ve feyiz alan Ehli Sünnet vel Cemaat İtikadı üzere olduğuna şahid olduğumuz değerli Âlim, muhterem Faruk Beşer hoca efendinin  rahatsızlandığını,  Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastahanesinde tedavi görmekte olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

  Allah celle celalühü muhterem hoca efendiye âcil şifa ihsan eylesin, sağlığına kavuşturarak âfiyetini dâim eylesin, geçmiş olsun." şeklinde yaptığı paylaşımda birkaç gün sonra da;

*DEĞERLİ İLİM EHLİ; ALLÂH CC RAHMET EYLESİN*

"Allah celle celalühü, değerli İlim Ehli  Faruk Beşer hoca efendiye rahmet eylesin, mekanını  Cennet eylesin, Âilesine, bütün yakınlarına ve sevenlerine  sabır ve sekinet ihsan eylesin, ruhunu şâd eylesin." şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Süleyman Kırçiçek RAMAZANOĞLU

*İLMİYLE ÂMİL, MÜTTAKÎ, MUVAHHİD, MÜCÂHİD*

Daha sonra paylaşımlar peşpeşe geldi. İşte, hüsn-i şehâdet anlamına da gelen bu mesajlardan bir kısmı daha:

"Faruk Beşer; İlmiyle Âmil

Müttekı, Muvahhid ve Mücahid üstadlarımızdandı.

Menzili mübarek, Mekânı

Firdevs Cennetleri olsun"

(Seyid Ahmet OLGUN)

*SEVENLERİNE SABIR ve SEKÎNET DİLETİM*

"Allah celle celalühü, değerli İlim Ehli  Faruk Beşer hoca efendiye rahmet eylesin, mekanını  Cennet eylesin, Âilesine, bütün yakınlarına ve sevenlerine  sabır ve sekinet ihsan eylesin, ruhunu şâd eylesin.

(Hikmet ARSLANTÜRK)

*BACANAĞIM, KOMŞUM; HEM DE HOCAM*

Değerli Hocam ve bacanağim Faruk Beşer Hocamızı ebedi aleme yolcu eyledık. Fotoğraf

2018 Şubat ayında  rahatsızlığım sebebiyle hastanede beni ziyaret hatıramız.

Son dönemde Mâşûkiye'de komşu da olmuştuk. Ancak ben işlerim gereği dahaçok İstanbuldaydım. 1-2 yıl içinde

ben de Maşukiyeye yerleşir ve sürekli beraber oluruz diye düşünüyordum."

*SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ*

"Ancak ömrü vefa etmedi.

Umarımki, geçmişte kendisinden ders okuduğum, birçok konuda danıştığım, istifade ettiğim hocamla sonsuz Âlemde, Cennette de komşu oluruz ve bu dünyada doyamadığımız komşuluğu orada ebedî olarak sürdürürüz.

Seni çok özleyeceğiz, yokluğunu hep hissedeceğiz  değerli Hocam.

Mekanın Cennet olsun, Cennette kavuşmak dileğiyle Allah’a emanet…

(Mustafa YALNIZ/İstanbul. Başakşehir)

*KOLAY MI YETİŞİYOR BİR FÂRUKHOCA?*

Şimdi söz sırası aynı okul ve gruptan Sâlih Hoca Bey Arkadaşımızda:

"Hep birden diyelim biz Allah içiniz ve yine O'na döneceğiz. Evet dönüş O'nadir, hazırlık ve hazırlanmak bizedir. Bir kaç gün önce Prof. Faruk Hoca'yı kaybettik. Bir fıkıh bilgini, bir güzel insanı; İzmit/Masukiye'de toprağa verdik. Kolay mi yetişiyor bir Faruk hoca? Cenazesine katıldık. Allah rahmet etsin, makamı cennet olsun."

*BİR DE HAYDAR HÖYÜK HOCAMIZ*

Sâlih Hoca Bey Kardeşimize devam ediyor:

"Bugün de bir Kur'an Hâfizi, bir abid, bir ahlak-i hamîde sahibi, tevazu sahibi, kendisine dersler verdiğim güzel insan Tokat müftü yardımcısı h.h.Haydar Höyük hoca efendiyi rahmet-i rahmana uğurladık."

*SULTANBEYLİ, ABDURRAHMAN GÂZİ CÂMİİ*

"Bugun öğle namazını takiben Sultanbeyli/ Abdurrahman. Gazi camisinin güzide, vâfî, vakar ve dava şuuruna malik bir cemaatla namazını kıldık."

*TOKAT MÜFTÜMÜZÜN KONUŞMASI*

"Tokat müftüsü namaz öncesi çok duygulu bir sohbet etti, merhumun evsâfından bizlere misaller takdim etti. İnaniyorum ki herkes;

*"keşke ben de bir Hafız Haydar olsaydım!"*

demişdir. Ama Allah o meziyetleri dilediğine verir. Caminin bitişiğindeki kabristana babası merhum hafız Süleyman hocanın yanına annesinin yanına defn ettik. Zaten babası da imam- hatipti. Sariyer/orta camide görev yapmıştı."

*BABA, ANNE, EVLAT; HEPSİ BİR ARADA*

"Baba, anne, evlat rahat rahat uyuyun yeni evinizde. Makâmınız cennet olsun, gül bahçesi olsun, nur halesi olsun. Haklarımız helal olsun Haydar hocam. Muhterem hocamız memleketimiz için bir numune idi. Pazar ilçesinden Tokada tayin olunca çok sevinmiştim."

*HÜKÜM ALLÂH'IN*

"Geride bıraktığı eşine, üç yavrusuna Mevlam sabır ve dayanma gücü versin. Bizim geçmişlerimize de Allah rahmet eylesin. El'HÜKMÜ LİLLÂH:Hüküm Allah'ın...

(Sâlih DÂNE)

*BEN DE TANIDIM İKİSİNİ DE*

"Selamün aleyküm,

Değerli Üstadım ben de bu iki şahsiyeti tanıdım. Çok güzel insanlardı. Ancak hüküm yüce makamdan. Bize sabır ve tevekkül gerekir. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Yakınlarına sabırlar dilerim."

*BENİ EN ÇOK SARSAN ÂYETLER*

"Kur'an'da beni en çok sarsan ayetlerden birisi de "Ne yaparsanız yapın, hangi makamda olursanız olun, sağlam kalelerde de olsanız dönüş O'nadir. Ayağınızı denk atın..." anlamındaki âyetlerdir.

Allah sonumuzu hayr'eylesin..."

(Yusuf SARIKAYA)

Yukarda geçen âyetin tamamı meâlen şöyle:

*YÜKSEK BURÇLARA ÇEKİLSENİZ DE!*

"Her nerede olursanız, ölüm size erişir; velev ki, tahkim edilmiş yüksek kalelerde bulunun. Bununla beraber onlara (münafık ve kâfirlere) bir iyilik gelse: “- Bu Allah'dandır”, derler. Bir musibet de geldi mi: “-Bu, senin uğursuzluğundandır”, derler. (Ey Rasûlüm) de ki: “- Hepsi (iyi ve kötüyü yaratmak) Allah'tandır.” Fakat bu topluluğa ne oluyor ki, Kur'an'ı anlamağa yanaşmıyorlar." (Nisâ Sûresi  78.âyet)

*İLMÎ VAKAR, İSLÂMÎ ŞAHSİYET, İNSÂNÎ ÜNSİYET*

Rabbimizin, başta, bizim de yazıları, kitapları, ekran sohbet ve programlarından tanıdığımız, kişiliği, kimliği, ilmi, ünsiyet ve ciddiyeti, vakar ve de tevâzuu ile temâyüz etmiş, İslâmî meseleleri taviz vermeden ve herkesin anlayacağı dil ve  farkedeceği sıcaklık ve samîmiyetle insanlara tebliği ile bilip takdir ettiğimiz Fâruk BEŞER hocamız olmak üzere

*CÜMLEYE EBEDÎ SAÂDET DİLEKLERİYLE*

cümle büyüklerimiz ve din kardeşlerimize engin rahmetiyle muâmele eyleyip bizlere de böyle güzel şehâdetlerle huzuruna gelmeyi, tüm sevdikleriyle berâber Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşmayı lûtfeylemesi niyâzıyla siz dostlara ebedî mutluluk dilekleriyle, sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

 

 

Anasayfa