HAKARET VE TEHDİT ZAVALLILIK GÖSTERGESİDİR..

Mehmet Ziya Odabaş2017-03-03 08:59:00

Artık referandum ile yatar kalkar olduk. Tehdit, cebir ve şiddet te işin içine girince hoyratlığı yeniden gündeme oturttuk. Dolu konuşanlar, boş konuşanlar, küfürlü konuşanlar, birilerinin kapılarında kul köle olanlar ortalığı toz duman ediyorlar. İnsanlar bezgin, yılgın kimin umurunda.
EVET ciler neden evet verdiğini, HAYIR cılar neden hayır vereceğini adam gibi oturup tartışamaz olduk.
Geçenlerde bir grup genç iki gencin üzerine yürüdü, ellerinde sopalar ve bıçaklar vardı. Sebep gencin biri ''HAYIR'' diye bağırmış. kavgayı yeni mahalle esnafı zar zor ayırdı.
Trabzon ilinde geziyorum. Gencecik insanlar işsiz kalmanın hırsı ile küfürlü konuşuyorlar. Cumhurbaşkanını ve başbakanı eleştiriyorlar. Suriyeli göçmenlere iş vermişler, kendilerinin yiyecek ekmekleri yokmuş.
Cumhurbaşkanının ve başbakanın ''Hayır'' oyu verenlerin terörist olduğunu ima etmesini, PKK,PYD,ve FETÖ ile eş tutulmasını eleştirdiler ama, iş geldi çattı hakarete ve küfüre dayandı.
Dayanamadım, gelişmelere müdahale ettim.
Yapmayın gençler dedim, ayıp oluyor. Cumhurbaşkanı ve başbakan halen görevlerinin başlarındadır. seversiniz sevmezsiniz, icraatlarını beğenirsiniz ama beğenmezsiniz bu ayrı bir konudur. Sizler TÜRK vatandaşları olarak, yaşadığınız ülkede, bayrağına, kanunlarına ve yöneticilerine saygı duymak mecburiyetindesiniz. Ülkemizin bütünlüğü ve ülküsü için birlik ve beraberlik şarttır dedim. 
Bahse konu gençler, bana hitaben;
Lan moruk, AKP den kaç para aldın.
Valla dondum kaldım, bu zavallı duruma ağlasam mı, gülsem mi diye düşündüm.
Gençlere beni anlaya bildikleri kadarı ile haklıyken haksız duruma düşmemelerini, Hakaret etmenin yakışmadığını, demokrasinin sandıklardan geçtiğini düşüncelerinin önemli kısmına katılmama rağmen küfürleri ret ettiğimi anlattım. 
Ama gene de bana kızdılar, 
Senin bahsettiğin yöneticilerin adamları ''HAYIR'' oyu verecekleri hapse attıracaklarını yaymalarını, Cehenneme gideceklerini konuşmaları, hatta işsiz kalacaklarını tehdit etmelerine ne söylersin diye sordular.
Bu tür konuşmalarda yanlış, tehditlerde yanlış ama hakaretler külliyen yanlış. Bu işler kaybedeceklerin korkularından kaynaklanmaktadır ve zavallıların işidir dememe rağmen gençler seslerini daha da yükselterek dağıldılar. 
Lütfen duyarlı olalım, tartışacaksak medenice tartışalım, bir birimizi kırmayalım dökmeyelim. 
Anayasa değişikliğine oy verecek ''HAYIR'' cı ve ''EVET'' cilere benim küçük bir notum olacak.
Ey vatandaş şöyle aynaya bakın ve Anayasa ne demektir sorusunu kendinize sorun. 
Sorunun yanıtını bilen herkesin ellerinden öpüyorum. Yaş kırıteri önemli değil, Ama ya bilemeyenler. Okuyun öğrenin kardeşim. Bir de değişen maddeleri okusanız daha da çok sevineceğim.
Selam ve saygılarımla....

Anasayfa