AVRUPALILAR VE PKK

Mehmet Ziya Odabaş2017-03-13 08:26:39

PKK ya yıllarca kucak açan, besleyen, büyüten Avrupa,  günümüzde Türk Bakan ve millet vekillerine zorluk çıkartmaya devam ediyorlar. Önce teşhisi adam gibi saptırmadan koymamız gerekmektedir. Avrupalının, ülkemizde ki referandumda Evet  ya da Hayır çıkması  umurlarında bile değildir. Bakmayın AKP iktidarının 16 Nisan da Evet oyu çıkarsa Avrupalılar bizlerden korkacağı yalanına. Bu hikayelere karnımız tok.  Farkında mısınız, sayın cumhurbaşkanı ve hükümet üyeleri geçmiş yıllarda fellik fellik Avrupa ülkelerini geziyorlar ve ziyaretlerde bulunuyorlardı. Son bir kaç yıl da ne oldu da Avrupa, Akp iktidarına yüz çevirdi, taviz vermemez oldu.  Yanıt gayet açık Ülkemizin dış siyasetinin batmış olması ve popülist bir siyaset gütmem izdir. Avrupa çıkarlarına ters gördüğü her ortamı değerlendirir ve Haçlılık bile şenliğini, iki yüzlülüğünü, vampir dişlerini göstermekten çekinmezler. 

Avusturya, Almanya, Hollanda ve İsviçre, ülkemize karşı cephe oluşturmuşlardır. Ülke nezaketine sığmayan tavırlar göstermeye başlatmamışlardır. PKK ve PYD ye destek vererek ülkemize gözdağı vermektedirler. Biz ise içeride referandum ile yatıp kalkar olduk. Tüm enerjimizi boşa harcıyoruz. Hata üzerine hata yapıyoruz.  Popülist bir din adamını  YÖK gibi gençlerimizin geleceği ile ilgili bir makama üye olarak atıyoruz.  

Nereye gidiyoruz bilen var mı?

Almanya bakanlarımızın toplantısını iptal ediyor. Hollanda Bakan Çavuşoğlunun uçağına iniş yasağı koyuyor. Aile bakanı Kaya Roterdam'da Türk Başkonsolosluğuna giremiyor. Zibidi bir Hollandalı polis bakanın girişini engelliyor. Türk Bakanlar muhatap olabilecekleri yetkili bulamıyor. Hollanda var ya Hollanda, bizim Konya ilimizin yüz ölçümü kadar bir yer. Nufusu da  İstanbul kadar. Ama Tarım ihracatı bizim 50 katımız kadar. İşte bu Hollanda bizi hor gördü, bize utanç gecesi yaşattı. Bizim yetkililerimiz

Ey Almanyaaaa

Ey Hollanda

Ey Avusturya

Ey isiçre, isver  sabrımızı denemeyin  diye tempo tutturdular.

Bakınız, öfke ile diplomasi yapılmaz. Herkes zarar görür. Çığırtkanlık yapmamalıyız. Gelecek dış siyasetimizi gözden geçirmeliyiz ve asla değiştirmemeliyiz. Tavizler vermemeliyiz. Yaptırım yapabiliriz ama ekonomiyi düşünmeliyiz.

Devletin en başındaki, Bunlar nazi uzantısı, kalıntısı dememelidir. Bir ülkeyi aşağılayamazsınız.  Kararalı, net ve cesur olmalıyız. PKK ya destek verenlerle iş yapmamalısınız. Tavrınızı  sağlam  koymalısınız.

Masada oturduğunuz ülke yöneticilerinden hainlik gördüğünüzde masayı terk etmelisiniz. Daha dün Cumhurbaşkanı Rusya da görüşmelerdeydi. Rusya PYD nin amblemini askerlerinin koluna takan bir ülke  bize karşı gülen ama arkamızdan hançerleyen bir ülke o zaman masada tavrınız güçlü olmalı. 

Büyük Devletler, söz de değil, öz de büyüktürler. Sen kendini büyük devlet olarak görüyorsan Kendi ülkendeki muhaliflere; şerefsizler, hainler, teröristler demekten ziyade,

Önce protestonu çekersin,  sonra ilişkilerini gözden geçirirsin ama olmadı son ra da, yaptırıma geçersin. 

Avrupa-PKK ilişkisi

Yunanistanın işgal ettiği 19 adamız

ABD ve Rusya'nın   PYD ilişkisi

Gözden geçirirsiniz.  Ve bu sorunları insanları bölmeden laik sosyal hukuk ve parlamenter rejimi bünyesinde çözüme ulaştırırsınız.

Aksi olursa; Daha çok rezalet yaşarsınız ve tükürdüğünüzü yalarsınız.

 

Anasayfa