BARZANİ,PKK,RUSYA,ABD VE SURİYE OYUNU

Mehmet Ziya Odabaş2017-03-15 10:30:09

Suriye ve Irak tam bir Bermuda Şeytan Üçgeni. Anlayabilene aşk olsun. Bu üçgene girerseniz kaybolmanız işten değil. O yüzden bu tehlikeye sık sık işaret ettik dilimizin döndüğü kadar.
Ankara’da yaşananları uzun uzun anlatmayayım. Bayrak direklerine Kürdistan paçavraları çekildi. Barzani Ankara’da krallar gibi karşılandı.
PKK ile mücadelede dile kolay bu günü kadar yedi bin şehit verdik. Yaranan gazilerimiz ve onların yakınları bu olaylar için kim bilir ne diyor Barzani çok merak ediyorum.
Peki bölücü terör örgütü nerede? Barzani’nin egemenliğindeki dağlarda. Şimdi ikinci hedefleri Sincar.
Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan ne diyor ;
“Münbiç’e operasyon için koalisyon güçleriyle mutabakat şart. MünbiçAraplar’a ait olan bir yerdir. PYD ve YPG’nin değildir. Biz bunu Amerikalı dostlarımıza söyledik; Fırat’ın doğusuna PYD, YPG’nin geçmesi gerekir dedik. Onlar geçti, geçiyor dediler. Ama halen geçmiş değiller. Oraya Münbiç’in yerel halkının gelmesi lazım. Koalisyon güçleriyle, ABD ve Rusya’yla mutabık kalmamız halinde Menbiç ve Rakka’ya yönelik atılacak adımlar var. YPG-PYD unsurlarının Menbiç’ten çekilmesi şart. Menbiç Araplara ait bir yerdir. Fırat’ın doğusuna PYD ve YGP’nin geçmesi gerekir dedik. Bu yapının Fırat’ın doğusuna geçmesi gerekir. Buraya Menbiç’in yerel halkının gelmesi lazım.”
Özetle El Bab’dan sonra sırada Menbiç ve Rakka var. Hazır olun seferler başlıyor.
Fırat Kalkanı operasyonunda 6 ay boyunca 23-24 yaşlarında 71 şehit verdik. Türkiye’yi öylece dışarıdan izleyen ABD nedense PYD-PKK Türkiye-Suriye sınırı boyunca kentleri ele geçirirken izlememiş, her seferinde hava desteği verdiği gibi, PYD içine kendi askerlerini de koydu. En son PYD-YGP’yi zırhlı araçlarla donattılar. Yaşananlar böyleyken, Türkiye’yi Irak’ta Musul operasyonuna da karıştırmayan ABD’nin hala “güçlü ittifak” söylemlerine inanarak Rakka’ya kadar gitmeye mi karar vereceğiz?
Askerlerimiz Cerablus’tan başlayarak bu operasyonları yapmaya mecbur kalması PYD’nin sınırımız boyunca oluşturacağı Kürt koridorunu gerçekleştirmesini önlemek içindi.
ABD ve Rusya’nın PYD’ye desteği sürüyor. PYD-PKK Esad ile de anlaşma içinde. Dedim ya Bermuda Şeytan Üçgeni. Tekrarlayayım; ortada böyle küresel bir plan varken Türkiye’nin daha da derinlere inerek Rakka operasyonuna katılması neyi değiştirecek? Gözümüzün içine bakarak “tutarsız” davrananlar, orada verecekleri sözü tutacaklar mı acaba?
Ne demek istiyor; “Bu harita değişti, artık bu iki ülkeyi birleştiren Irak ve Suriye Kürdistanları var”.
Sözün özü bölgede ABD, Rusya, Esat güçleri ve İran’ın çıkarları doğrultusunda oynanan bir oyun var. Türkiye bu karmaşık oyundan umarız sağ salim çıkar.

Anasayfa