HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

Sıraya girmişler MAŞAALLAH!

24 Ağustos 2017 Perşembe Saat: 10:48

Bugünlerde fındık üreticilerini sık boğaz etmek için bazı kurumlar anlaşmalı gibi sanki sıraya girmişler. Alivrecilerin vurduğu fiyat darbesi yetmiyormuş gibi üstüne birde kurumların ve bankaların darbeleri de cabası geliyor insana.

Bir yandan hükümetin verdiği 10.00 Liralık fiyat, ki bu fiyat brüt bir rakam, yani TMO alımlarında kesintilerden sonra üreticinin eline 9.10 Kuruş civarında kilo başına bir fiyat düşüyormuş. Bir yandan da serbest piyasanın 8.50 ila 9.00 Lira arası alım yaptığı fiyatları kara kara düşünen fındık üreticileri, bugünlerde ise kurumlardan gelen darbelerle uğraşıyor.

Elektrik Dağıtım firmaları ile Doğal Gaz firmaları birbiriyle yarışır hale gelerek, aylık faturasını birkaç gün geçiren vatandaşların paldır küldür elektriklerini, doğal gazlarını kesip, arkalarına bile bakmadan gidiyorlarmış.

Tabi hal böyle olunca telefoncularda boş durur mu? Bu alanda da GSM şirketleri kıyasıya bir yarış içinde fatura kesen kesene. Tabi bunların hepsinin kasalarına önümüzde ki ayda ayrı bir avanta para girecek. O da açma kapama ücreti biliyorsunuz. Adamlar sanki çifte çift dikişli darbe vuruyorlar.

Hükümet de kokuyu almış, öyle almış ki hem de vergi daireleri yapılandırma borçlularının ikinci taksitlerini ödeyecekler ve gününü geçirenler için basmış düğmeye. Bir çifte darbede buradan alan bizim zavallı fındık üreticileri, daha başını kaldırmadan bir hışımda bankalardan yemez mi? Yer tabi, takip borcu olan, ödenemeyen kredi kartı borçluları, ödenemeyen kredi borçluları sırayla icra takibine bir güzel sokulmuş mu? Sokulmuş tabi.

Maşallah iyi girmişler sıraya değil mi? Peki bunların tek derdi ne biliyor musunuz? Bunların derdi, fındık üreticisini iyice darboğaza sokmak, bunaltmak, soluk aldırmamak. Fındığı pazara indirmemek için direnen fındık üreticisini bayrama kadar 5’er, 10’ar çuval fındık indirterek hedeflenen alım miktarının en az 1/3’nü yok fiyatına almak. Gerçi, Eylül ayında da yani bayramdan sonra da aynı politikalarla fiyatı kademeli bir şekilde düşürerek alımlara devam etmek.

Allah korkusu olmayan bu kapitalist sermaye gücüne ve salyalarını akıtmaya başlayan alivrecilere karşı hükümet seyirci kalsa da, ben fındık üreticisine Allah sabırlar versin diyorum… 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları