HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

FINDIK TEKELLEŞİR TABİ!

28 Ağustos 2017 Pazartesi Saat: 07:24

Ne derseniz deyin. Fındık bal gibi tekelleşti. Artık tekelleşiyor sözünü kullanmayacağım. Adam geldi çatır çatır çalışıyor. Üreticiye akıl hocalığı da yapıyor. Para verip fındığını da alıyor. Hükümetle çözmüş bu işi adam bal gibi ballanıyor yaptığı işten.

Bizim sanayicilerimiz, ihracatçılarımız aval aval baksınlar adamın gözünün içine. Hem de iyi baksınlar. Birkaç yıl sonra kendilerinin de nasıl yok olacaklarını, nasıl eriyeceklerini görmeleri için iyi baksınlar o tekelcinin gözüne.

50 yıldır yerinizde sayıyorsunuz. Kendinize dünyanın hiçbir yerinde doğru dürüst bir Pazar bulamadınız. Öyle değil mi? Hindistan nüfusunu, Çin’in milyarı aşan nüfusu, Avrupası, Afrika’sı, Rusya’sı, Amerika’sı, Asya’sı bakın bu kadar yoğun nüfusu olan yerlerde siz burada ki tekelcinin yaptığını gidip oralarda biriniz bile yapamadınız. Değil mi?

Adam buraya çatır çatır para kazanmaya gelmiş. Verimse verim, kaliteyse kalite, üretimse üretim, paraysa para. Adam elinden gelen her şeyi yapıyor. Hiç kimse bu saatten sonra günah keçisi aramasın. Suçlular suçlarını biliyorlar. Yemeyenin malını da elin gavuru gelir bir güzel çatır çatır yer gider.

Buradan yazıyorum. Bu günü ve bu tarihli yazımı alın bir kenarda saklayın. Siz yerinizde uyuklamaya devam ettikçe, saydırdıkça bu elin gavuru 3-5 seneye de kalmaz hepinizi bitirir. Gidin aslanlar gibi hükümete yalvarın yakarın, bu nimeti kendiniz alın, kendiniz pazarlayın, üreticinin hakkını, rızkını, yemeden kendiniz bitirin bu işi.

Hiç mi adam kalmadı içinizde. Hiç mi vicdanlar sızlamıyor? Fiskobirlik şaka gibi, Ulusal Fındık Konseyi fiyasko, Fındık Tanıtım Grubu fiyasko, Allah aşkına bari gidin hükümete deyin ki, gel devlet baba, bu fındığın patronu sen ol. Biz beceremedik, sen becer. Bizde senden alıp, işimize gücümüze bakalım. Bu fındık sana da yeter, bize de yeter deyin bari. Bir an önce deyinde yok olmaktan ve erimekten kurtulun.

Benden söylemesi, kaybedersek hepimiz kaybedeceğiz. Sanayicimizden üreticiye varıncaya kadar hepimiz kaybedeceğiz. Bakın fındık resmen TEKELLEŞTİ…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları