HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

FINDIKTA, 2006 RUHU ŞART OLDU!

17 Eylül 2017 Pazar Saat: 10:58

Yılın on iki ayı konuştuğumuz fındıkta maalesef 2017 sezonunun da artık son günlerini yaşamaya devam ediyoruz. Sahil kesimleri, orta kesimler derken bugünlerde de yüksek kesimlerin artık sezonun son günlerini tamamlamaya çalışıyorlar.

Ürün para etmedi. Bu senede feryat figan üreticinin dilinden yine düşmedi. Hükümete de, serbest piyasaya da, yabancı tekelci alımı yapanlara da ateş püsküren üretici, aslında tek çarenin kendisinde olduğunun bir türlü farkında değil.

Nasıl mı? Bakınız, 2006 yılında 80 bine aşkın bir birliktelik sağlayarak uluslar arası Karadeniz yolunu 11 saat trafiğe kapatan ve fındık tarihinde bir ilk yaşatan bu üretici o meşhur mitingin ardından bir hafta sonra istediği fiyata kavuşmamış mıydı? Elbette hakkını söke söke aldı o zaman. Şimdi fındık 2009 yılından beri serbest piyasanın sömürüsü altında değil mi? Hükümet 2009 yılından itibaren alın size Alan Bazlı Destek parası benim yakamdan düşün dedi mi? Dedi. Serbest piyasa 2003 yılından beri beklediği amaca 2009 yılında kavuşmuş oldu mu? Oldu.

Bu danışıklı dövüşün galibi kim peki? Elbette hükümetten istediğini alan yabancı tekelci ve alivreciler değil mi? Peki çözüm ne? Bu üretici bir aba daha kaldırmak için tekrar ne yapmalı? Ne yapmalı biliyor musunuz?

Ben söyleyeyim. 2006 ruhunu yeniden hortlatmalısınız beyler. Başka çareniz yok. Sağı, solu, o partili, bu partili, o sendikalı, bu sendikalı ayrımcılığını bırakıp, herkes eline Türk Bayrağını alıp dökülecek sokağa babalar gibi hiçbir siyasi entrika bulaştırmadan yapacak mitingini, alacak hakkını.

Muhtarıyla milletvekiliyle, memuruyla işçisiyle, köylüsüyle kentlisiyle, öğrencisiyle emeklisiyle inecek sahaya işte er işte meydan, işte alın teri hak, işte meydan diyecek ve fındıkta bu sömürüye dur diyecek, ürününe sahip çıkacak. Milli ürününü millileştirecek ve milli ürününü milliyetsizleştirenlerden hesap soracak.

Milli ürününü hükümetin kontrolüne bırakacak. Hükümete, benim ürünüme, benim hakkımı koruyarak sahip çık diyerek yine yeniden haykırmadan kimse çözüm falan beklemesin.

Artık 2006 ruhu şart oldu. Haydi ey üretici, gününüz 2006 mitingi ruhu gününüz olsun. Tabi kurtulmak ve kurtarmak gibi niyetiniz varsa. Yoksa, deliye her gün bayram nasıl olsa derler size…

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları