HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MAKSAT HASIL OLDU!

23 Eylül 2017 Cumartesi Saat: 12:40

Fındıkta artık maksat hasıl oldu. Maksat neydi peki? Üretici, hükümete gel fındığın tek patronu sen ol demişti. Alın terimizin, emeğimizin, milli ürünümüzün yegane patronu sen ol demişti. Yine üretici, bizi tekelci firmaya ve alivre alış-satışlara kurban etme demişti.

Ana muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de bu maksadı perçinleyerek 'adalet' yürüyüşüne "Fındık için yürüyoruz" sloganıyla "Fındıkta adalet istiyoruz" mitingi ile çözüm konusunda son olarak Ordu'dan başlayarak Giresun'da noktayı koydu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 maddelik çözüm önerilerinin en başında tam bağımsız, siyasi hiç bir argüman bulaştırılmadan Fiskobirliğin yeniden revize edilerek devreye sokulması oldu. Yani birinci madde Fiskobirlik yeniden yapılandırılarak devreye girilmeli dendi.

İkinci madde de ise Fındık kanunu vardı. Yani yürürlükte olan fındık kanunun eksik ve yetersizliğine dikkat çekilerek üreticinin, sanayicinin, tüccarın ve fındıkla ilgili her kesimin bir araya gelerek ortak akılla yeni bir fındık kanununun çıkarılması gerektiğine dikkat çekildi.

Üçüncü madde de oldukça önemli ve beklenen bir madde idi. Ürün İhtisas Borsasının ivedilikle kurulması yönünde idi. Bu fiyat belirlemede ve güvenli alım konusunda mutlaka hayata geçirilmesi gereken bir unsurdu. Bu benim de yıllardır savunduğum ve hala da ısrar ettiğimi bir konu idi.

Dördüncü madde de ise fındıkla ilgili çok acil bir AR-GE kurulması gerektiği ortaya konulan bir fikir oldu. Bununda altına imzamı rahatlıkla atabilirim.

Beşinci maddede de fındık ekim alanlarına dikkat çekildi. Verim ve kalitenin artırılması hususunda mutlaka adım atılması gereken bir duruma Kılıçdaroğlu'da dikkat çekti.

Altıncı madde de ise mevcut fındık bahçelerinin üreticinin desteklenerek gençleştirilmesi yönündeydi. Verilecek teşvikle birlikte fındık bahçeleri de periyodik olarak gençleştirilmiş olacak.

Yani maksat belliydi. Yıllardan beri süre gelen maksat artık hasıl oldu. Üretici ve Ana muhalefet pası verdi. Bakalım hükümet nasıl bir gol atacak. Önümüzde ki süreçte hep birlikte konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları